39594  13. 7. 2012 12:08:53 - leninkaz

Pláč při kojení

Dobrý den,
mám problém s kojení své sedmitýdenní dcery. V podstatě od 3.týdne máme opakový problém při kojení:dcera se přisahe, chvilku pije, ale pak se začne odtahovat a plakat, někdy dost usilovně. V počátku jsem měla hodně mléka a silný vypuzovací reflex, takže jsem odstříkavala, prováděla tlakovou masáž, kojila v záklonu atd., bohužel nic z toho nepomohlo. Problém přetrvává a kojení se stává noční můrou. Dcera přibývá dostatečně - cca 17dkg týdně, prospívá, plenky má pomočené i pokakané. Dáváme laktobacily, kapky na prdíky, já nejím nic nadýmavého - pro případ, že by jí trápily prdíky při kojení. Někdy pomůže dát odříhnout a pak se snažím pokračovat, ale vždy je to stejné - přisaje se, chviličku pije a potom zase pláč a pořád dokola. Nepije déle než pět až sedm minut. Někdy třeba jen dvě, tři minuty, pak propukne v takový pláč, že další kojení odmítá. Jedině v noci pije klidně a docela dlouho. První dceru jsem kojila do 8mi měsíců, také pila krátce, ale nikdy neplakala. Jsem z toho opravdu doslova zničená a každé kojení je boj. Předem moc děkuji za odpověď, Lenka.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Lenko podle toho co píšete to vypadá že malou trápí prdíky. Ve chvíli kdy se přisaje, začínají pracovat střeva, posouvají vzduch a malá to vnímá jako bolest. Když ji dáte odříhnout, uleví se jí. Proto bych doporučila pozvat si domů některého z laktačních poradců ve Vašem okolí, aby shlédl Vaši techniku kojení. S probiotiky určitě pokračujte. Když vám malá začne u prsu plakat, položte ji a zkuste jí lehce promasírovat bříško (např. s fenyklovým olejem). Doporučuji kojit tzv. "skin to skin" kdy Vy jste vyslečená od pasu nahoru, miminko má jen plenku (samozřejmě musí být v místnosti odpovídající teplota), dítě si přitisknete na své tělo. Tím, že ji na bříšku budete hřát, nebude mít takové křeče.

Komentáře uživatelů ...

Bader
14. 7. 2012 6:15:33
Je nutné nájsť príčinu plaču. Malá týmto chce naznačiť že niečo nie je v poriadku. Je to ťažké, ale trochu skúsenosti určite máte. Napr. málo mlieka, zhoršená prechodnosť mlieka, bolesť v ustočkách, slabý saci reflex, nepohoda pri kojení, ( mokrá, nevhodná pre ňu poloha) a pod. Skúšajte určite na niečo prídete. Ak v noci je to lepšie navoďte podobnú atmosféru.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí