39609  14. 7. 2012 6:11:34 - Prometheus

"Cestující" varle a bolest varlat

Dobrý den,
při erekci se mi levé varle přesouvá ze šourku kamsi nahoru. Když mám penis v klidu, je všechno v pořádku. Při sexu je to dost nepříjemné. V dětství jsem měl pravé varle nesestouplé, to mi operovali a problém s ním není. Taky mi přijde, že mám obě varlata extrémně citlivá na dotek. Stačí malinké klepnutí a hodně to bolí. Je to normální nebo to nějak může souviset s tím cestujícím varletem? Předem díky za odpověď.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Zřejmě jde o retraktilní varle, které může být v šourku a při zatnutí svalů se posunuje vzhůru. Pokud jde vážně o tento problém, tak není nutný zákrok, ale je vhodné sledování urologem.

Komentáře uživatelů ...

Bader
14. 7. 2012 9:50:56
Nie je nič nezvyčajné ak vplyvom vzrušenia, alebo stresu dochádza k skrytiu varlat do podbrušia. Stáva sa to mnohým a niekedy "cestuje" len jedno. Nie je to anomália. Ale vzhľadom k tomu, že ste mal jedno varle nezostúpené bolo by vhodné pre vlastný kľud podstúpiť kontrolné vyšetrenie u urológa. Zároveň preberiete i otázku bolesti. Varlatá sú dosť citlivé na akékoľvek fyzické podnety, ale zase nie ako na dotyk. Určite nič zlé nespravíte keď sa pôjdete poradiť.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot