39928  24. 7. 2012 0:38:17 - kordulka04

Náhlý pokles váhy u dítěte

Dobrý večer,
můj problém nebo spíš syna´(3 roky) je velmi obsáhlý. Narodil se s normální porodní váhou 3,04 kg v 39 týdnu sc.pro předchozí sekci. Po porodu nebyly vůbec problémy, syn prospíval velmi dobře. Přibíval na váze i 500g týdně. Byl vyhradně plně kojen do 8 měsíců. Pak již lékařka zkonstatovala, že máme přikrmovat, jelikož nám mírně zhubl, ze 9,8 na 9,3. Dostával běžné příkrmy vhodné pro jeho věk, problém byl ale s tekutinami.Krom kojení nic nechtěl. Začal nadále hubnout a objevily se i časté zácpy. I přes to, že začal pít dostatečně zácpy přetrvávaly. Váha sice dolů něšla, zastavila se. Objevil se ke všemu atopický ekzem, začali jsme dávat laktobacily a zácpy i ekzem zmizely. Ale s váhou to nebylo dobré, v 18 měsících vážil pouhých 9,5 při 94 cm.V té době se mu začaly dělat i červené fleky na jazyku, bíle ohraničené. Různě se objevují a mizí. Nejsem si jista zda jsou bolestivé. Naše lékařka nám sdělila, že to je kvasinka. Ale nic nezabralo. V této době začal být i syn často nemocný. Většinou respirační onemocnění, to vše ale začalo poslední dávkou hexy. Zhruba 10dnů po aplikaci se mu objevily na na nohou červené fleky a vysoké horečky. Na pohotovosti to pojmenovaly jako vzácnou pozdní reakci. Nemocnost stoupala. A váha nikoliv a když tak jen na chvilku. 4.3.2012 bylo synovy 3 roky. Váží 13 kg a měří 116 cm. Cekově se mi zdá bez jiskry a je velmi unavený, přes noc spí 12 hodin a přes den 3, je velmi podrážděný a občas má sklon k záchvatům vzteku, bez příčiny. Fleky na jazyku jsou stále a nemocnost i nadále vysoká.Jediné co se již delší dobu neobjevilo je ekzem.Jen si syn´často stěžuje, že ho pálí kůže, viditelně na ní nic nemá a ani suchá se mi nezdá. Problémy se zácpou máme dodnes a vláknina, ovoce atd nepomáhá. Většinu stravy odmítá a spíše vyžaduje mléka. Náš ošetřující lékař mne stále uklidňuje, ale já si nejsem jista, zda je vše tak jak má být. Na váhu sice je prý menší, ale tím vše končí. Dělal nám i nějaké krevní testy, na vápník a železo. Vše bylo v normě. Nevím, na jaké pracoviště se obrátit, kde by syna podrobně vyšetřily.Zdá se mi také, že zaostává v motorických schopnostech a řeči. Při tom se v roce jevil jako spíše nadprůměrně inteligentní. Pokud to mám shrnout, odvíjí se to jako by po té reakci na očkování.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Průměrná váha dětí ve třech letech je 12-19 kg, takže Váš syn je lehce pod průměrem. Doporučila bych trvale podávat probiotika.

A pokud problémy neustávají, bylo by vhodné konzultovat je s očkovacím anebo imunologickým centrem. Zároveň s nimi konzultujte všechna další očkování.

Komentáře uživatelů ...

Anon78
23. 9. 2012 15:45:47
Velmi mi to přípomíná příznaky celiakie, ale jsem jen laik. Toto onemocnění se dá zjistit z krve.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí