39980  26. 7. 2012 11:08:42 - potrebujemradu

Sex a podvod/ mám to povedať?

Moja mama podvádza môjho otca. Mám 7 ročnú sestru a ja mam 14 rokov. mala by som to otcovi povedať? Nechcem aby sa rozviedli :/ mama si píše nechutne sms-ky s jedným mužom a dohadujú sa na sexe. Píšu si o tom aké to bude príjemné, že on sa teší na jem pošvu a kozy, ona na jeho penis a tak. Je mi ľúto ocka :/ pritom sa k nám správa akoby nič, pobozká sa s otcom. chce sa len utešiť alebo je za tým niečo viac? nemá potuchy že jej čítam sms-ky. mám to otcovi oznámiť? nechcem aby sa rozviedli :/

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Odporúčala by som Vám sa porozprávať s mamou ako prvou. Povedzte jej, že viete o jej smskách a že ste z toho zmätená. To, čo sa však deje medzi Vašim otcom a Vašou mamou je výlučne ich záležitosť, pokiaľ sa o Vás dobre starajú. Keby ste nečítali dané smsky, asi by ste nevedeli, že majú rodičia "nejaký problém". Skúste v prvom rade prestať čítať smsmky mame a porozprávajte sa s ňou, aby Vám to vysvetlila.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 7. 2012 16:48:35
Je to veľmi citlivá a vážna záležitosť zároveň. Vo vašom veku už chápete o čo ide, ale dôsledok vašich ďalších krokov môže mať vážne následky. Najlepšie keby si to mamka vyriešila sama a nechajte na ňu do akej miery s tým ocka oboznámi. Možná je to len malý "úlet" ktorý nikam nesmeruje, ani nebude mať pokračovanie, ale môže rozbiť čo existuje. Možná by za pokus stálo mamke povedať, že vaša kamarátka má mamku ktorá sa s nezmámim pánom stretáva, ocko samozrejme o tom nevie ...... a tď. Proste to otočiť, že takáto vec je v inej rodine a deti to tušia a sú z toho smutné. Nevedia čo majú robiť. Nechcú aby sa rodičia rozišli a chcú žiť spolu pekne ako do teraz. ALEBO, že ste podobný príbeh čítala a zdôverte sa mamke, že by ste takéto niečo prežiť nechcela.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy