40151  31. 7. 2012 19:54:21 - hhh123

Frustrácia po masturbácií

Dobrý deň,
môj problém je zrejme špecifický, ale skúsim sa ho popísať. Ide o to, že mám 16 rokov a masturbujem asi tak 1x za 2-3 dni. Po každom vyvrcholení mi potom prídu do hlavy myšlienky, že či nie som nejaký úchyl resp. či je to normálne. Aj keď ma už pár ľudí uspokojilo tým, že povedali, že je to normálna vec a nemá mi prísť po tom ľúto resp, smutno, tak stále to po vyvrcholení nastane. Ale bohužiaľ aj tak to o 2-3 dni spravím opäť lebo mám na to chuť a ten výstrek je naozaj veľmi krásny pocit. Chcel by som sa opýtať či sú výčitky na mieste a z čoho to môže byť ? Frustrácia, že som ešte panic?Alebo niečo iné ? Ďakujem pekne za odpoveď

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Takouto frustráciou a pocitom, že človek robí niečo zlé prejde asi každý mladý človek. Skôr si myslím, že to súvisí so strachom, aby niekto neprišiel na to, čo "robí", lebo by sa strašne hanbil. V podstate keby ste sa niekoho spýtali, či masturbuje, tak len málo ľudí sa k tomu "dobrovoľne" prizná. Takže nie je to frustrácia z toho, že ste panic, skôr len strach z toho, že Vás niekto odhalí a budete sa cítiť trapne, lebo táto téma aj keď je na internete často preberaná, v reálnom živote sa k tomu len málokto otvorene priznáva a hovorí o tom. Takže stále je to také tabuizované.

Komentáře uživatelů ...

hastysek
20. 8. 2012 21:12:36
tak tě ujištuji, že je to úplně normální. Já masturbuju někdy i 3x denně. Baví mě to a je mi při tom dobře. A dělá ti to nějaký problémy? Jak se při tom cítíš?
hastysek
20. 8. 2012 21:15:16
a jinak. Žádný výčitky mít nemusíš. Výsřik je zdravý a čím častěji budeš stříkat, tím je to zdravější. Proplachuje se prostata a utužuje to i zdravou mysl.
hhh123
27. 8. 2012 22:36:06
No ani si nemyslím, že je to strach z toho, že ma niekto odhalí. Pohybujem sa v skupinke ľudí kde o tom otvorene rozprávame. hastysek: Nerobí mi to problémy, chvíľku sa cítim bez starosti, tak úžasne a potom prídud výčitky, že prečo to vlastne robím a kedy konečne budem mať realny sex.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy