41289  6. 9. 2012 20:27:19 - angel03

Úraz varlete

Dobrý den,
je to 4 roky zpátky, kdy jsem utrpěl při fotbale ránu do varlat, měl jsem zhruba měsíc zduřelý šourek a velice mě bolelo u kořene penisu. Zhruba po 10 dnech jsem navštívil lékaře chirurga, ten mi varlata pohmatem vyšetřil a vyloučil torzi varlete. Chtěl bych se zeptat torzi varle chirurg musí poznat, ale co když se varle otočí o 360 ° a tudíž je vlastně jakoby ve své původní poloze, dokáže i toto chirurg poznat ? mám z toho strach, nicméně kdyby varle bylo poškozené otočením, muselo by se zmenšovat a já po 4 letech mám velikost varlat +- stejnou, jediné co, že ono jakoby postižené varle je více sestouplé. Pravé je téměř až u kořene. V obrázku posílám fotku mých varlat, podle obr. to není tak vidět, ale levé varle je cca o 4 cm níže než pravé. A k tomu obrázku je teda můj druhý dotaz, kde jsem se dozvěděl, že pokud je varle blízko tříslu, může být v budocnu problém se spermiemi, je mé pravé varle blízko třísel ? je zavěšené zhruba 2 cm od třísla. Děkuji moc

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Úraz varlete

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Nemusíte mít obavy. Výška varlat v šourku je dána svalem, který nebývá zcela symetrický. Plodnost bývá ovlivněna tehdy, pokud je varle schované mimo šourek. Torze varlete lze poznat jednak vyšetřením, jednak ultrazvukem (tzv. Dopplerem).

Komentáře uživatelů ...

Doctus
7. 9. 2012 10:04:33
Dobrý den, torze varlete je spojená s nesmírnou bolestí, kterou byste určitě poznal. Jen samotná rána do rozkroku je spojená s bolestivými pocity, pocity nevolnosti až mdlobami. To je dáno bloudivým nervem (nervus vagus, X.), díky němuž může dojít i ke ztrátě vědomí (vagální synkopa), v některých pramenech se hovoří i o možném zastavení srdeční činnosti (vagová parasympatická inervace srdečního svalu). Ale zpět k torzi varlete... Pokud by k ní skutečně došlo, poznal byste to, navíc by došlo k nekróze testikulární tkáně s následným zánětem. Levé varle je vždy o něco níže než pravé, a to, že druhé je více u kořene penisu, není žádný problém. Důležité je, aby varlata byla mimo dutinu břišní, kde se vyvíjela v průběhu nitroděložního vývoje. V takové pozici však Vaše pravé varle není určitě nepřetržitě, v případě zvýšení teploty dojde reflektoricky k "oddálení" od těla, a to činností zvědače varlete (musculus cremaster = m. levator testis). I jedno varle produkuje takové množství spermií, které je schopné oplodnit vajíčko. K tomu stačí pouze 1 spermie z mnoha desítek milionů spermií. Hlavně se nebojte. Pokud byste chtěl mít 100 % informace o Vaší plodnosti, zajděte si na spermiogram. Přeji Vám hodně štěstí, držtě se!
Bader
7. 9. 2012 10:32:19
Vaše uloženie semenníkov je klasické. Vždy je jeden vyššie. Inak by ste si s problémami sadol. Choroba nie je ani vystupovanie semenníkov vyšie k bruchu. Dôležité je, aby sa vrátili. Takže i takto je všetko u vás ok.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot