41330  8. 9. 2012 12:01:32 - PetrBk

Nepříjemný pocit v penisu

Dobrý den,
předem chci říci, že jsem hledal, ale odpověď na můj dotaz úplně nenašel. Pokud byl již tento dotaz zodpovězen, tak se omlouvám. Ale já mam dotazy 2 a na ten druhý jsem odpověď nenašel vůbec.
1. Dotaz: Měl jsem problém se zápachem penisu, tak mě napadlo, že bych si ho mohl začít mýt mýdlem, ne jen oplachovat ve vodě. Ale to nebyl asi dobrý nápad, protože jsem tím asi něco pokazil. Umyl jsem si ho nějakým tekutým mýdlem asi 3x během týdne a zřejmě bylo mýdlo dráždivé a já si všiml, že se mi na předkožce a žaludu začla olupovat kůže, přišlo svědění, zarudnutí, občas i bolest, mírný opuch předkožky. Ihned jsem se vrátil k hygieně pouze vodou. Na internetu jsem se dočetl, že to jsou asi kvasinky. Ale nevím jak bych je mohl chytnout, když jsem panic. Vše se po pár dnech vrátilo do normálu, ale objevil se takový nepříjemný pocit zřejmě v močové trubici, takové mravenčení a při močení to ráno trochu pálí, přes den je to v pořádku. Můžou tyto dvě věci spolu souviset nebo je to již něco jiného? Foto nepřikládám, jelikož na penisu nejsou žádné abnormality.
2. Dotaz: Jak jsem se již zmínil, jsem stále panic ve svých 24ti. Bohužel se mi v poslední době zvýšila chuť na sex. Takže občas masturbuji, což mou chuť mírní, ale není to prostě ono. Ke vzrušení mi stačí velmi málo a dost často se s chutí na sex objeví předejakulační výtok, jehož množství se odvíjí od toho jak moc na sex zrovna myslím. Je to normální? Nestává se ze mě úchyl? Může se toto uklidnit až si najdu partnerku? Mám navštívit nějakou poradnu nebo odborníka? Jsou nějaké prášky, které by mou chuť zmírnily? Jelikož neplánuju mít rodinu, vyřešila by to kastrace? Mockrát děkuji za odpověď. Petr

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Milý Petře. 1. penis by se měl umývat i mýdlem, a to nejlépe přímo určeným k intimní hygieně. Frekvence očisty genitálu by měla být taková, aby za předkožkou byla co nejméně bílá hmota tzv. smegma. To může být příčinou zápachu a také půdou pro množení bakterií vedoucí ke vzniku infekce, což by také vysvětlovalo řezání v močové trubici. Takže doporučuji zintenzivnit osobní hygienu.
2. Pokud svoji chuť na sex ovládáte a neobtěžujete okolí proti jeho vůli, nejedná se o patologické chování. Kastrace se využívá pouze u těžkých jinak neléčitelných sexuálních delikventů. Zbaví Vás celkově testosteronu, což může kromě snížení libida obzvláště u mladého těla vést k závažným zdravotním komplikacím. Nejjednoduší řešení bývá často to správné - najděte si partnerku, se kterou se sexuálně uspokojíte. Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

PetrBk
8. 9. 2012 12:10:44
Rád bych ještě přidal k prvnímu dotazu, že mám pocit jakoby se mi chtělo močit, ale nic nevymočím nebo třeba málo.
Bader
8. 9. 2012 20:25:09
K 1 - tie problémy nesúvisia. Zápach bol podľa všetkého so segmy, ktorá sa tvorí ( normálne ) pod predkožkou. Sám ste skúsil že najvhodnejšie je sa umývať čistou vlažnou vodou, a maximálne detským mydlom, pretože všetko ostatné pokožku môže dráždiť. Je vhodné sa umývať min 2-3denne. Tým smegmu odstránite a zápach sa stratí. Pálenie pri močení - je vhodné riešiť s urológom. Nie je to prirodzené, môže ísť o nejaký zápal. Jednoduchým testom to urológ zistí a predpíše vám lieky. K 2 - Váš fyziologický prejav je normálny. Všetko u vás prebieha ako u každého mladého muža. Ak máte chuť na sex. a zatiaľ nikoho nemáte, neodbíjajte to a pomôžte si sám. Myslím, že i pre vaše fyzické i psychické zdravie je to prospešné. Nemajte obavy žiaden úchyl z vás nie je ani nebude. Takto to rieši skoro každý muž. A nechápem kastráciu, prečo, vy predsa rodiť ( ak deti nechcete ) nemôžete. Prečo by ste sa mal sebapoškodzovať. Chuť na sex je prejavom každého človeka a mladého zvlášť. Nič zlé presa nerobíte. Keby vaši rodičia nemali chuť na sex tak tu nie ste. To že rodinu nechcete je vaša vec, ale kastrovať kvôli normálnym prejavom sexuálnej chuti prepáčte je nezmysel. Poznámka - predejakulaná tekutina je prirodzený fyziologický prejav organizmu. Má to každý muž.
PetrBk
11. 9. 2012 18:32:55
Moc děkuji za odpověď. Vypadá to, že mé problémy jsou již úplně pryč. Ještě jeden dotaz bych měl. Ta tekutina, která vytéká před vyvrcholením, je možné, že se může objevit ještě hodinu po vyvrcholení?
Bader
11. 9. 2012 21:01:35
Po vyvrcholení zostávajú v močovej rúre zbytky spermatu. A môžu i hodinu "po" vytekať pomaly von. Ak sa vymočíte, prečistíte močové cesty a sperma vyplavíte. V prípade, že po hodine od vyvrcholenia sa opäť vzrušíte pred ďalšou ejakuláciu opäť bude vytekať predejakulačná tekutina. Trochu v menšom množstve, ale bude.
PetrBk
20. 11. 2012 10:26:42
Dobrý den, ještě bych měl jeden dotaz. Před cca 2 měsíci jsem začal mít po ránu jemný výtok z uretry. Čirá, mazlavá kapička, která se mezi prsty táhne. Více méně to není výtok ale jakési navlhčení žaludu a vnitřku předkožkového vaku. Před cca 3mi týdny jsem s tím zašel k urologovi. Urologovi jsem popsal problém, ten mi potom udělal vyšetření ultrazvukem, prohlédl penis, nechal udělat rozbor krve, moči a ejakulátu. Vše negativní, prý jsem zdravý. Ten onen výtok by prý mohla být poluce. Prý by to s největší pravděpodobností mohlo souviset s tím, že jsem ještě panic a sexuálně nežiji. Masturbuji 1-2x týdně. Prosím mohl by to někdo posoudit a říci jestli onen výtok je poluce nebo doktor něco zanedbal a měl udělat ještě jiná vyšetření? Mockrát děkuji.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot