4153  14. 8. 2009 15:31:56

Ureaplasma a Mykoplasma

Chtěla jsem se zeptat na Váš názor: byla bych opravdu moc ráda pokud odpovíte, protože vím, že jste skvělý odborník.
Můj dotaz je směrován na infekci Ureaplasma, neboť okolo Mykoplazmat je dle mého laického pohledu řada nejasností :-(. A přestože jsem se s touto bakterií setkala a konzultovala toto s urologem a gynekologem, nedostalo se mi vůbec shodných odpovědí! Velmi mě překvapilo, že se názory odborníků liší. Moc prosím o Váš názor.
1) Při pozitivním nálezu u ženy (při stěru z močové trubice + moči) je nezbytné, aby byl přeléčen i její sex. partner, přestože jsou jeho výsledky (stěry + moč) negativní (!!) ?
2) Je třeba dodržovat po dobu léčby antibiotiky (i 3 týdny po dobrání antib.) naprostou sexuální abstinenci - tzn. sex není možno (??) praktikovat ani s ochranou - tj. prezervatívem?
3) Když žena provozuje orální sex partnerovi (a ten je pozitivní na Ureaplasmu), tak se žena též může nakazit? Sídlí Urea např. i v krku? Nebo je nákaza možná pouze pohlavním stykem a přenosu spermií či vaginálního sekretu (např. prsty -při dráždění pohl. ústrojí)?
4) Jak časté je onemocnění Ureaplasmou? (Četla jsem, že ji má až polovina sex. aktivní populace? Je to možné?)
Moc děkuji za Vaši případnou odpověď!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokud se jen u jedného sexuálního partnera obajeví pozotivita, tak je samozřejmě lepší když se přeléči i ten druhý partner bez ohledu na to, či je pozitivní nebo negativní. Obvykle sexuální abstinece postačí jenom počas léčby, tedy nepraktizovat ani pohlavní styk s kondomem. Sice ureoplasma a mycoplsma neosídluje krk, ale je lepší zdražet se počas léčby jakékoliv sexuálních praktik. Častost výskytu této sexuální přenosní nemoci je poměrně dost velký a skutečně je pravda, že skoro polovina sexuálně aktivní populace se s ní setkala.

Komentáře uživatelů ...

20. 8. 2011 13:50:45
Dobry den mohu se zeptat proc sex neprakizovat ani s kondomem???
Lora
5. 2. 2013 21:36:40
to zaujima aj mna...a ci sa prstami da preniest urea na partnera

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie