4155  14. 8. 2009 16:10:39

Těhotenství po antikoncepci, testy negativní

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: brala jsem 10 let antikoncepci a nyní jsem jí vysadila. Plánujeme s manželem mominko. Žijeme a pracujeme v UK a místní doktorka mi doporučila před otěhotnením užívat vitamíny Folic Acid. Poslední antikoncepční pilulku jsem brala 9.7.09 a poslední menstruaci jsem dostala 11.7.09. pak jsem začala s tabletami Folic Acid a měli jsme i tím pádem nechráněný pohlavní styk. Další menstruaci jsem však nedostala. Dělala jsem si těhotenský test, ten je ale negativní. Navštívila jsem tedy mou doktorku a tá mě vůbec nevyšetřila, ptala se jen jaký mám problém a poradila mi testy opakovat 2 krát týdně po dobu 3 týdnů a řekla mi, že možná těhotná jsem, ale ještě krátce na to, aby mi to testy potvrdily. Menstruaci tedy nemám přes týden a těhotná podle testů také nejsem. Mívám bolesti před menstruaci ale jen krátce a menstruace se stejně nedostaví. Zdá se mi, že se mi na večer a ráno značně zvětšuje podbríšek, ale manžel už tvrdí, že to je jen v mé hlavě. Jsem docela dost zmatená a nevím jak dlouho mám ještě čekat a opakovat testy. Prosím o radu Vás, snad se něco více dozvím. Děkuji. S pozdravem Pavla B.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá Pvalo já si osobně myslím, že těhotná nejste, i když bez vyšetření, to nemůžu říct na 100%, to je jasní. Já se domnívám, že pokud toto měla být vaše první samovolná, spontánní menstruace po vysazení tabletek, tak tam je hlavní váš problém. Někdy se stane, že při vysazení léků sa menstruace nedostaví v termínu, jak by se měla a to jen z důvodu, že si tělo musí zvyknout na novou situaci a to, že už nedostává umělé hormóny. Pokud se u vás celý cyklus obnový, tak to může trvat měsíc a někdy i delší dobu. Já vím, že v zahraničí se léčba od tý naší značně liší, ale po správnosti by vás měla lékařka vyšetřit, tím zjistí, že je mastruace zablokována a že rozhodne to není těhotenstvím a měla by vám menstruaci injekcí vyvolat a pak by to mělo být už v pořádku.

Komentáře uživatelů ...

22. 8. 2009 10:44:10
Moc Vam dekuji za zodpovezeni meho dotazu...abych rekla pravdu,uz si to take myslim.Byla jsem v pondeli u me lekarky tady v UK,te jsem dala ranni moc a ta ji hned poslala do laborky.I tam se vse potvrdilo,ze tehotna nejsem.Bohuzel,jsem ale opet nebyla na zadnem vysetreni a lekarka mi rikala,ze je teda moc v norme a ze musim pockat az se menstruace dostavi sama.O injekci na vyvolani menstruace ona nic nevedela a divala se na me jako na nejakeho vetrelce,co to vlasten vubec chci.A rekla mi ze si mam kazde 2tydny tehotenske testy opakovat.Abych rekla pravdu,mam docela pocit,ze me tak trochu odbyla.Nevim teda jak dlouho mam na menstruaci cekat.Brala jsem HAK Yasmine...myslim ze v Cesku je to Janine,takze doufam,ze drive nebo pozdeji se vse NEJAK samo upravi a my se dockame naseho miminka.Mockrat dekuji za Vas nazor a pomoc.S pozdravem Pavla B.
Kacenka [Porodní asistentka]
22. 8. 2009 14:04:39
Těško vám pomôžu, když jste tak daleko a starostlivost je jiná než u nás. Tu se čeká na manstruaci týden a pak se jí snažíme injekcí vyvolat.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky