41861  30. 9. 2012 19:13:23 - tanare

Špatné chování manžela

Dobrý den,
mám obrovský problém s manželem, pořád mi jen nadává, že jsem neschopná, všude mám prý binec, a křičí neuroticky, že nic nědělám a všecko doma je špatně jenom kvůli mě a to samé křičí i na mého syna, Já už fakt nevím co s ním. Příklad může být takový, když mu vyžehlím věci do práce a dám do skříně, tak mi vynadá jak jsem mu to naskládala a prý mám samý binec, vinu neustále svaluje na okolí nejlépe na mě a na syna, protože mi jsme ti neschopní nic-nemakačenkové, a když mu člověk s něčím pomůže, tak zas se mu to nelíbí. Př.: Člověk mu pomůže na zahradě se sklizní jablek, a on mu vynadá, že tyhle jablka se sklízet neměla. MÁM STRACH PODlE MĚ SE JEDNÁ O PSYCHICKÝ TEROR, CO MÁM DĚLAT DÁL? JEN ČEKÁM, že mě zmlátí. S pozdravem Renata, Věk: 48

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Ano, skutečně, to, co popisujete, je verbální násilí, které skutečně může být i předstupněm násilí fyzického. Doporučila bych Vám kontaktovat Bílý kruh bezpečí, www.bkb.cz, které se domácím násilím zabývá. Zde Vám poradí, jak s manželem jednat, jak jeho vztek neprovokovat a jak se chovat, když je v afektu. S pracovnicí můžete probrat i možnosti řešení Vaší situace. Nejlepší budete mít se objednat ke konzultaci na některé z poboček, případně zavolat na jejich tísňovou linku. Přeji, ať situaci dobře a brzy zvládnete.

Komentáře uživatelů ...

Bader
1. 10. 2012 16:07:16
Možná ide len o "ponorkovú chorobu" možná i niečo vážnejšie. Ozaj najvhodnejšie by bolo to rozobrať s odborníkom. Manžel určite spolupracovať nebude ( ale možno prekvapí ) ale i tak to riešte s psychológom. Je vhodné to rozobrať hlbšie, pretože to príčinu určite má.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy