42131  10. 10. 2012 21:50:37 - marek95

Neidentifikovaný problém

Dobrý deň ,
toto sa mi objavilo na časti penisu v sobotu večer a každým dňom to je väčšie. Predkožka mi nejde vyhrnúť späť . Prosím čo to je? Prejde to samé alebo potrebujem nejakú masť? ďakujem

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Neidentifikovaný problém

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Dobrý den! Podle fotografie se zřejmě doopravdy jedná o parafimózu - přetažení zúžené předkožky se ,,zaškrcením" žaludu. Ano, je to akutní stav a zanedbání může vést i k odumření poškozené tkáně. Řešením je repozice - komprese žaludu a přetažení předkožky zpět do správné polohy, eventuálně obřízka. Ovšem vše vykonává urolog za aseptických podmínek v anestézii.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
19. 10. 2012 22:39:57
To vypadá jako parafimoza, tj. užší předkožka vzadu se zasekne, nejde přetáhnout a omezuje odtok krve i lymfy. Nahromaděná lymfa způsobuje otok předkožky. Nejlepší by bylo s tím co nejdřív do nemocnice. Jestli je to už týden, možná to do rána vydrží. Obecně ale jde o urgentní stavy, někdy i za několik hodin může jít k nevratnému poškození žaludu, v krajním případě i jeho odumření. Paramifózu někdy mají ti, co sice nemají úzkou předkožku, ale při ponechání předkožky stažené dozadu dojde k otoku, pak nejde přetáhnout zpět a je nutný zásah lékaře.Někdy stav parafimózy trvá delší dobu, jako v tomto případě.
Nahodnyhost
20. 10. 2012 12:04:32
Bylo by dobré, kdyby autor dotazu napsal, co to skutečně bylo a co s tím lékaři dělali. Parafimóza je urgentní stav, ale někdy ji mají lidé i dva týdny. Nevšiml jsem si data, nicméně každému bych poradit v takovém případě co nejrychleji vyhledat lékaře, třeba i pohotovost v noci.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot