42141  11. 10. 2012 18:25:31 - Marie121

Přecitlivělost

Dobrý den, mám problem.
Jíž od malička jsem přehnaně přecitlivěla. Jde ale o to, že když sem byla malá rodiče neustale měli pornografii před nosem a bojím se, že mne to ovlivnilo. Před víc než rokem jsem měla chuť vyskoušet si něco co jsem viděla. Pes měl zrovna období kdy se pořad lizal. Pořad mě s tím otravoval a tak jsem ho nchala..šlo jen o pokus. Nezvrušilo mě to a ani jsem nevyvrcholila. Mám přítele. Jsem spolu zž dlouho, a ten mi odpustil a bral to v pohodě. Ale asi poslední 3 měsice mám nějak přecitlivělou náladu, a ipřez to že jsem mu to řekla tak se neuvěřitelně trápim. Nemužu jíst, spát, pracovat na něčem. Nechápu proč když jsem to udělala mě to nerápilo, ale až teď. Žadné změny ve vztahu nebyli. Možna jen sem trochu dospěla a uvědomila si jak špatné to je. V životě bych nic takového neudělala znovu. Sem sobě otporná. Přítel mi odpustil a snaží se mi pomoct protože ví jak se trápim. Je mi na zvracení a mám divný pocit v břiše (jako když se bojite jít k lékaři). Nevím jak dal. Řikala jsem si, že je to dobré, on mi to odpustil, ja jsem se přiznala a už sem se trapila týden a že už taková nejsem, ale nepomáhá to nejhorší e to vždy k večeru. Poslední dva dny ale to je i ráno(trochu). Bojím se, že tím jak to proživám přijdu něj a bojím se že se zbláznim. Prosím porďte, jsem fakt moooc zoufalá. Děkuju.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň. Z Vašej otázky neviem presne kvôli čomu sa trápite? Je totiž dosť možné, že Váš zážitok nemá vôbec nič spoločné s terajšími pocitmi. A ako sa prejavuje Vaša nálada? Okrem toho, že nemôžete nič jesť a spať ani pracovať? Ste aj nejako viac plačlivá alebo skôr máte pocit melanchólie? Alebo často krčíte? Viete, ťažko sa odpovedá na Vašu otázku alebo dáva nejaká rada, lebo mám veľmi málo informácii. Ale asi by som Vám odporučila ísť na vyšetrenie k lekárovi. Osobne si myslím, že by u Vás skôr mohlo ísť o nejakú ľahkú depresiu. To čo sa stalo s tým psom si myslím, že s tým až tak veľmi nesúvisí ako sa cítite teraz.

Komentáře uživatelů ...

Bader
15. 10. 2012 19:20:32
Prečo sa trápite nad niečim čo už bolo dávno a čo ste už rozobrala so svojim priateľom, ktorý to zobral.... a už to nerieši. Proste ste chcela niečo vyskúšať, stalo sa nezaujalo vás to viac sa k tomu nevraciate. Na čo ďalšie výčitky. Viete koľko ľudí spraví "hlúposť" s ktorou sa dusí a nevie sa zbaviť viny. Najlepšiu terapiu sta spravila - zdôverila ste sa priateľovi. Tak to už viac neriešte a na celé zabudnite!!! Užívajte si život, obdarujte sa každý deň drobnosťou, darčekom ( môže byť i cukrí, káva s priateľkou, večer pri sviečkach. Plánujte si pohodu a dobrý pocit denne!!! sama ale i s ľudmi ktorých máte rada vy a oni vás No najviac s priateľom. Všetko je ok.
Marie121
16. 10. 2012 19:03:42
Mám pocity viny a také brečim. Víte řikám si, že se zas tolik nestalo, a že si to lidi prostě vyzkoušejí a že mi to hlavně přítel nezazlívá..ale moje pocity to neovlivní. Pořad se kvůli tomu trápim. Připadá mi to odporné a nespravné. Nedokažu si to odpustit. Byla sem u psycholožky, která mi taky řekla, že o nic nejde a že je normální experimentovat. A řekla, že v tom bude něco jiného. Řekla, že se nemám ráda. Nevím jak to ale změnit. Sem pořad smutná a neustale si to vyčítám.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy