42276  17. 10. 2012 10:47:55 - Zarubka

Úzkost, nespavost, panika

Můj problém spočívá v tom, že jsem se přetížila v práci a celkově vyčerpala. Když jsem nastoupila nemocenskou, měla jsem pocity motání hlavy, špatného dýchání, beznaděje co budu se svým stavem dělat. Třes. Vypadá to, že jsem si vypěstovala panickou poruchu. Jsem však člověk silný a na sobě jsem vždy pracovala. Dělala jsem meditaci. Vím, že všechno co momentálně prožívám je pouze psychického původu a tak se s tím snažím vyrovnat. Přes den jsem už pocity úzkosti neměla, ale dostavili se v noci, dvě noci jsem pořádně nespala, když se mi chtělo usnout lekla jsem se a znova jsem byla vzhůru. Poslední noc jsem se snažila to zvládnout s přítelem, přitulila jsem se, a opakovala si, že jsem v bezpečí. Docela jsem se vyspala, i když to nebylo ještě ono. Ráno jsem se probudila ale z úzkostí. Rozhodla jsem se navštívit psychiatra. Cestou jsem se velmi uklidnila, když se mnou mluvila sestra opět jsem se rozplakala. Teď jsem zase v klidu a mám pocit, že všechno zvládnu. Všichni psychiatři mají obsazeno až do půlky listopadu. Samozřejmě se mi nechce jít k praktickému lékaři, aby mi dal nějaké návykové léky. Je možné, že tento stav zvládnu sama?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Odporučila by som Vám vyhľadať psychoterapeuta. Avšak ak sa Vás stav zhorší, tak určite neváhajte a choďte za obvdným lekárom, ktorý Vás pošle za psychiatrom ako akútny prípad. Určite s psychickými ťažkosťami nie je normálne čakať mesiac! Sama tieto stavy zvládnete len ťažko, aj keď je možné, že si nájdete spôsob ako sa cítiť lepšie.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
18. 10. 2012 9:31:12
zkuste vyhledat psychologa ten s vami promluvi a muze navrhnout nejakou terapii... naopak psychiatr je jiz lekar ktery po zvazeni stavu muze navrhnout medikaci

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy