42446  24. 10. 2012 15:55:18 - VolnaPrezdivka

Bydlení s přítelkyní a matkou

Dobrý den,
je mi 27 a jsem z Prahy. Po smrti otce žiji s matkou v jejím bytě. Je jí kolem 70 a je v důchodu. Před 10 měsící jsme se domluvili s přítelkyní (25), kterou znám již 7 let, že budeme bydlet společně u mé matky. Máme své dva pokoje a společnou kuchyň a koupelnu. Z počátku to jakž takž šlo, ale přítelkyni vadí, že nemá možnost se plně starat o domácnost. Například vaření a úklid máme tak nějak napůl. Navíc přítelkyně matku nemá úplně moc v oblibě. Mě přijde vidina vlastního bydlení s přítelkyní docela příjemná, ale mám starost o matku. Když se odstěhuji, tak si tento byt nebude moci dovolit kvůli velké výměře a poplatkům a nevím kam by mohla jít. Nechci k ní být takovým způsobem nevděčný. Můžete prosím nastínit nějaké postupy, které by vedly ke spokojenosti všech zůčastněných? Předem děkuji, Petr.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milý Petře,
mám obavu, že tato situace nemá jednoduché řešení. Doporučuji Vám poradit se s rodinným či manželským psychologem. Nenechte se dotlačit do pozice vyjednavače mezi svou matkou a přítelkyní, to by mohlo situaci vyhrotit. Budete muset najít řešení, které bude vyhovovat úplně všem. Prozatím zkuste zjistit co nejpřesněji, co vaší přítelkyni vadí a zda by to šlo za nějakých podmínek změnit. Pokud ne, budete asi muset hledat řešení, kdy ve výsledku budou existovat 2 domácnosti, či přinejmenším 2 kuchyně. Nebude to jednoduché a doporučuji vyhledat někoho, kdo Vám hledání řešení usnadní a nebude na výsledku osobně zainteresován. Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

japi3
1. 11. 2012 14:29:01
Dobrý den, Mšl jsem stejný problém, dokud jsme společně žili s manželkou v bytě její matky byla to hrůza, bohužel je to odemne zřejmně ošklivé, ale se žádnými rodiči bydlet nejde, protože to nebude nikdy dělat dobrotu, mi mladí máme do života jiné cíle a plány a představi a ti staří už to všechno chtějí dožít v poklidném životě, veškerá rekonstrukce bytu, atd jsem nemohl dělat, nejednoduší řešení je bydlet ve svém. o rodiče se můžete starat tak, že za nimi budete například jezdit ve volné chvíli, já bych se poohlídl po svém vlastním bydlení a pak budou všichni spokojení, protože opravdu to nefunguje nikde a nikdy žít s rodiči. to je muj názor.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy