43453  2. 12. 2012 11:47:22 - petr05

Ztvrdlá žíla?

Dobrý den, prosím Vás o radu. Už přesně týden pociťuji bolest pravého podbříšku a to přímo nad penisem. Poslední dva dny bolest ustála. Celou dobu jsem ji cítil pouze, když jsem na to místo máčknul, taková bodavá bolest. Teď necítím skoro nic, zato jsem spozoroval cosi, co připomíná ztvrdlou žílu nebo tak něco. Je to uplně tvrdé a připomíná to drát, který prochází oblastí přímo nad penisem v místě, kde jsem cítíl bolest, a pak tělem penisu ze spodní strany, kde je to natažené a připomíná to drát. Bolí to zejména při erekci. Souvisí s tim i takový divný pocit v pravém varleti, takový tlak, ne přímo bolest. Prosím o radu, popř. poradit co používat a jestli je nutné navštívit urologa? děkuji.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
popsané potíže nejsou vůbec specifické pro žádné urologické onemocnění. To co hmatáte by mohl bý chámovod. Onemocnění by mohlo primárně postihovat varle. Bolesti varlat jsou podezřelé. Proto Vám doporučuji co nejeříve navštívit urologa.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
4. 12. 2012 19:28:26
Z popisu si nejsem jist, o co jde, ale napadá mě tříselná kýla. Ta může být ze začátku velmi malá, ve velikosti třešně a způsobovat tahavou bolest. Zajděte k lékaři, praktickému, na chirurgii nebo snad i k urologovi. Lékař pozná, oč jde a případně přepošle k jinému specialistovi. Kýla by mohla i způsobovat tlak na semenný provazec, což by vysvětlovalo ten divný pocit na varleti na straně té bulky.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot