43476  3. 12. 2012 10:02:18 - hanina1987

Toxoplazmóza a těhotenství

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, byla jsme na jedno rautu a snědla zřejmě v hovězího nebo vepřového masa uzoučký plátek jemně krvavého masa, asi nebylo dobře tepeně opracované, jsem ve 23. týdnu těhotenství, jak to může ohrozit plod a co stím mohu dělat? dá se zjistit, zda maso bylo infikované? jaké jsou předpoklady?děkuji

LachetaJ   LachetaJ [Gynekolog]
Dobrý den. Kdyby bylo maso kontaminované, bylo by špatně všem - těhotným i netěhotným. Můžete být v klidu, ale raději se syrovému masu vyhýbejte. S toxoplazmózou to nemá žádnou souvislost.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk