43540  5. 12. 2012 20:05:33 - hott

Psychycké probblémy způsobené marihuanou?

Dobrý den,
Pět let jsem kouřil marihuanu aktivně každý den cca 5x denně.Po cca 2-3letech jsem začal trpět depresemi.Poslední 2-3 měsíce užívání jsem trpěl strachem v přítomnosti mých přátel z toho , že omdlím a přestanu ovládat to co říkám.Nebylo to ještě tak akutní a stávalo se mi to jen někdy.Poslední tři dny, co jsem hulil, se to vyostřilo.nejdřív jsem byl v práci a měl jsem zase strach , že omdlím a ztrátím kontrolu nad sebou(to bylo hodně nepříjemné, protože jsem věděl , že nemůžů odejít a bylo tam hodně lidí pořád).Druhý den se mi to stalo taky a třetí den jsem byl doma a už jsem se skoro sesypal(Přišlo mi jako by se mi zamlžovalo vnímání).Musel jsem jít ven , a šel jsem se projít.Procházka mi pomohla a přestal jsem okamžitě hulit.Bylo to hodně nepříjemné.Neměl jsem chuť k jídlu,Měl jsem pocity paniky , že se sesypu(nebo zblázním)Byl jsem vystresovaný.Musel jsem chodit rychlou chůzí , abych to překonal.Po 10 dnech se to už jakš takš uklidnilo a mohl jsem znova fungovat mezi lidmi(každý den to bylo trochu lepší).Teď je to 16 dní co nehulím a je to docela dobré , ale pořád občas dostanu záchvaty paniky , že se sesypu(většinou mezi přátely).Ale už to neni tak hrozné(i tak to je hodně nepříjemné).Myslíte , že mi marihuana spustila nakou psychyckou nemoc nebo jsem jen moc dlouho hulil a mozek mi dal "zanmení,", že už nemůže dál?Snažil jsem se dlouhou dobu přestat hulit , ale bezůspěšně . Teď už bych si trávu nikdy nezakouril.Děkuji za odpověď.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Marihuana sa drží v tele aj niekoľko týždňov. Z moču sa pri pravidelnom užívaní dá zistiť aj po 3-4týždňoch. Preto ešte stále máte problémy. Jedoducho Vaše telo je THC (látka v marihuane) nasiaknuté. Je dobré, že ste s húlením prestali, Vaše problémy by sa mohli iba stupňovať. Vydržte ešte pár týždňov, kým sa Vaše telo úplne vyčistí. Treba však vedieť, že aj napriek niekoľko týždňovej abstinencii môžete stále pozorovať spomalené myslenie, zvýšenú podozrievavosť a iné. Ak by to neprešlo do 3mesiacov, konzulujte praktického lekára. Predpokladám, že sa u Vás nespustila žiadna psychická choroba, avšak je nutné byť v tejto oblasti ostražitý!

Komentáře uživatelů ...

hott
5. 12. 2012 20:08:37
Ještě dodám , že potom co jsem přestal hulit odezněla deprese z větší části
PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
6. 12. 2012 21:20:24
Depresie bývajú veľmi časté pri užívaní marihuany. Málo sa to prezentuje, lebo sa tráva pokladá za niečo "zábavné". Ale veľa mladých má doslova až panické ataky a depresívne stavy.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy