43557  6. 12. 2012 16:50:42 - Shell

Šedé skvrny na bělmu

Dobrý den.
Můj problém spočívá na mém levém oku, na pravém nic podobného. Na bělmu, nahoře pod víčkem mám dvě šedé, skoro průhledné skvrny asi 3 mm veliké, kolem nich trochu popraskané žilky. Ráda bych se zeptala, co by to mohlo být? Jsem mladá, 14 let. Vidím celkem dobře, ale občas na pár vteřin velmi rozmazaně. Mám je tam velmi dlouho, jejich poloha se výrazně nemění. Oči mě velmi často svědí, mám ho tedy zarudlé a hodně popraskané žilky, ale to na obou očích.

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den,
zřejmě se bude jednat o pigmentové skvrny (pihy), obzláště pokud máte tmavší pleť. Ale i tak by jste měla být ve sledování oftalmologem. Navíc svědění (pálení očí) a popraskané žilky jsou mimojiné symptomem u nekorigované dioptrické vady, takže vyšetření bude stejně na místě.

Komentáře uživatelů ...

matysek3981
26. 1. 2013 19:01:03
Dobrý den, také by mě to zajímalo, synek 2r má šedé skvrnky na bělmu, vidí dobře. Léčí se na poruchu buněčné imunity (Imunor) když byl na odběrech (asi v roce) první výsledky hraničily s chudokrevností, druhé už byly dobré. Může to být způsobeno chudokrevností? Mám to nějak řešit a raději zajít k dětské lékařce nebo rovnou k oční?