43649  10. 12. 2012 21:15:15 - gaen

Partnerova úchylka?

Dobrý den,
mám dotaz a taky takový problém.. Není to tak dlouho co jsem našla u partnera pod postelí neznáme dámské kraťasy, a v nich zabalené jeho sestry, použité kalhotky... Jeho maminka i ségra o tom nic nevěděli a ty kraťasy nikdo neznal.. Už dříve jsem našla pod jeho polštářem další jeho sestry použité kalhotky a ještě před tím v šuplíku u stolu podprsenku, docela malou a jeho sestra u něj pod stolem použitý kalhotky tanga a ještě když mu bylo málo roků tak ve skříni v igelitovém pytlíku její použité, 2je zabalené kalhotky.. Bavila jsem se o tom s jeho maminkou i ségrou a ještě mi prozradili, že u něj, když byl mladší, našli ve skříni bíle kozačky na podpatku.. Nějak to neřešili protože když si přivedl domů mně a jsme spolu přes 2 roky, tak si řekli, že teplej snad nebude :D A když s ním o tom jeho maminka chtěla mluvit tak byl nepříčetnej a vůbec o tom komunikovat nechtěl a k ničemu by se ani nepřiznal nebo by něco ani nenačal..A důkazy o tom, že mně nepodvádí mám také, takže to mlžu vyloučit.. Může jít o nějakou úchylku? Děkuji za odpověď

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Gaen,
ve shodě s příspěvky níže, ano naznačuje to fetišismus. Problémem není samotná sex. úchylka. Berte to jako "oblíbené hobby, kratochvíli", potíž však nastává tehdy, když se daná úchylka pojí s dalšími potížemi. Využívat prádlo sestry není nejvhodnější vklad do rodinných vztahů.
Jak s ním o tom mluvit? Jak naznačujete, je si své úchylky (lépe zní "odchylka") vědom a patrně se za ni stydí. BUde třeba opravdu velké vzájemné důvěry a diplomacie, aby se Vám partner svěřil. To, zda a kdy to udělá, nechte na něm.
Do té doby nějak zkuste naznačit, že o této odchylce víte a že jste ochotná se s ní smířit. Vezmete mu tím největší důvod ke studu a stresování. Můžete však také naznačit, jaké mu zároveň vytyčíte mantinely. Předpokládám, že využívání sestřina prádla Vás trápí více, než kdyby bylo Vaše vlastní.

Vše navíc lze řešit u sexuologa, nejde o nijak destruktivní poruchu, berte to zkrátka jako jeho zvláštnůstku. Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Bader
12. 12. 2012 19:10:13
Najskôr pôjde o fetiš. V podstate každý ma nejaký fetiš. Niekto ale trochu zvláštnejší niekto prijateľnejší - napríklad ženské topánky . A vôbec nemusí isť o podozrenie z preferovania rovnakého pohlavia.
gaen
12. 12. 2012 21:07:52
Takže se tím trápit nemusím? Jde o normální věc ? A myslíte si, že se mne s tím partner svěří, nebo mám to z něj dolovat ? Děkuji moc :)
gaen
12. 12. 2012 21:09:13
A je také možné, že může pro tu svojí potřebu ty věci krást u jinejch lidí? Příjde mi to dost divný, proč si k tomu neveme moje věci ?
Bader
13. 12. 2012 6:23:52
No celkom "normálne" ( silné slovo ) to nie je, ale v podstate každý má nejaký fetiš - vec, predmet, činnosť ktorú preferuje. Sú takí čo sa i radi obliekajú do dámskych šiat a manželka o tom ani netuší, niekto zase niekomu líže nohy - to sa utajiť nedá, alebo ho vzrušuje vôňa použitého prádla. Ale čo je dnes normálne? Neviem či by ste sa sním dokázali na túto tému baviť, ale skôr či on s vami. Môžete mu povedať čo ste našla, že teda chápete, že ho to láka, kvôli tomu ho nemáte o nič menej rada, ale chcete vedieť viac. V každom prípade je to len vaša téma a nesmie o tom nik vedieť. Je to o veľkej dôvere, pretože od manžela chcete vedieť VELKÉ tajomstvo. Ak to začnete riešiť pre manžela to bude dosť "citlivé". Ak by ste chcela vedieť o tom viac, môžete sa poradiť i u sexuológa.
gaen
13. 12. 2012 8:12:24
Děkuji moc.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy