43676  12. 12. 2012 9:48:31 - mylene

Nezájem partnera o sex

Dobrý den,
partner nemá zájem o sex se mnou. Říká, že mě má rád a že to s tím nemá nic společného. Nemyslím si, že je problém ve mně, pro ostatní muže jsem atraktivní. On sám mi potvrdil, že to tak měl i s ostatními ženami, že se mu vzhledově líbím, ale po intimním kontaktu netouží. Jeho předchozí vztahy údajně skončily dříve než mohlo k něčemu dojít. Když jsme spolu začali chodit o něco se v posteli pokusil,líbali jsme se a dráždili rukou. Potom už o nic zájem neměl, jsme spolu asi půl roku. Mám ho ráda, ale mám strach, že vztah bez sexu není nic pro mě, s předchozími partnery jsem měla sex i vícekrát za den. O to mi momentálně nejde, ale kdyby to bylo alespoň několikrát do týdne, byla bych šťastná, takto vztah s jinak skvělým mužem směřuje akorát k rozchodu. Popřel, že by byl homosexuál. Když jsem se ho na toto zeptala, jeho reakce byla až nepřiměřená a řekl mi, že když mu nevěřím, můžeme se rozejít, podotýkám, že ode mne nepadlo o nedůvěře ani slovo. Další věc je, že zbožňuje a chce mít děti. To já také, ale sex je cestou k početí dítěte a nechci si připadat jako chodící děloha dobrá jen na to, abych mu porodila dítě, které bude později mít daleko raději než mě a jakmile mu děti dám, bude mít všechno co chtěl a já budu zase nešťastná. Děti jsem zatím odmítla, také mu nechci křivdit, tohle jsou moje osobní pocity a obavy. Prosím o radu. Děkuji.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Mylene,
úroveň nároků na sex. vyžití se u lidí velmi různí. Je otázkou, nakolik je stav požadavků Vašeho partnera stabilní, nebo zda se sexu kvůli nějakému trápení vyhýbá dočasně. Asi bude nejlepší, si s ním promluvit. O tom, že vy sex zkrátka potřebujete a trápí Vás, že se mu společně neoddáváte. A že pokud se situace nezlepší, nejste ochotná ve vztahu setrvávat.
Sdělte mu, co cítíte, co si myslíte a rozhodnutí bude na něm. Pokud své chování nezmění a vy se s tím nebudete chtít smířit, budete muset hledat někoho jiného, kdo Vám bude vyhovovat více.
Napadá mne ale opravdu i možnost, že se za něco stydí, něco ho traumatizuje, nepíšete, kolik mu je.
Jako jedinou cestu i v tomto případě však vidím otevřený rozhovor.
Na lepší řešení asi nepřijdu. Budu Vám držet palce, ať jste brzy spokojenější.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy