43696  13. 12. 2012 8:01:39 - painkiller

Neustálé deprese,nechutenství k jídlu,nespavost

Dobrý den,úvodem bych chtěl říct že jsem těžký introvert,nevěřím lidem díky zkušenostem co jsem zažil.Před rokem a půl jsem se poznal s mojí nynější přítelkyní,která byla unavená ze svého předešlého života a velmi se mi podobala,v názorech apod.Dal jsem tomu čas,poznával jí a pak jsem spolu začli chodit.Čas plynul u mě se nezměnilo nic,jsem ji věrný,všechno co se týká jí je mnohem důležitější než moje problémy,starám se o ní.Zhruba před 14ti dny mi ss pláčem řekla že si odemě potřebuje odpočinout a podobně.Ve zkratce,nevyhovoval ji život se mnou.Odloučili jsme se na 3 dny a po těch třech dnech bylo všechno jinak.Její averze k lidem byla pryč,na každém rohu spousta přátel a chtěla po mě toleranci,chtěla abych se zapojoval apod. a jinak prej k sobě nepatříme a odejdeme od sebe.Mě je to proti srsti ale nechci o ní přijít,kývl jsem a snažil jsem se.Nad vším jsem mával rukou ale stále jsem se nezměnil já sám,ani nechci.Včera jsme se pohádali,vše co ze mě vypadlo označila jako by se nic nezměnilo,přitom ji nic nezakazuji ani ji nedělám žádné problémy,což je logické,dýchal bych pro ni.Chce mě dokonalého,už se mi nepodobá.Na vše si musím dávat pozor cokoli co řeknu buď je zle a nebo se to ve zlé muže změnit.Jsem zamilovaný až po uši,nechci o ni přijít,ale nechci ji bránit v rozletu.Nevím co dělat,poslední měsíc mám deprese,pořádně v noci nespím,dost jsem zhubl a na nic nemám sílu.A jediná věc co mi pomáhá je když ji slyším nebo jsem vedle ní ale mám takový strach z toho co může nastat,že mi příjde jako bych žiil pod nějakou kamerou.Nevím jak dlouho to vydržím,určitě vím,že bez ní ne,protože ty 3 dny bez ní jsem trpěl jako zvíře,nenaspal jsem skoro nic jen polykal prášky na uklidnění a za chvíli zvracel a pořád dokola.Pomozte...

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milý příteli,
omlouvám se, že reaguji až nyní. Rozhodně navštivte psychiatra, který Vám pomůže zmírnit depresivní symptomy. Teď jde o to, vydržet vysoký stres a myslet na své zdraví. Odreagujte se, dělejte činnosti, při kterých zkrátka nejde myslet na něco jiného, sportujte, věnujte se manuální činnosti.
K Vaší situaci: Netuším, zda Vás chce Vaše přítelkyně opustit, nebo zda jen chce více než dříve dělat věci po svém. To, že chcete za ni dýchat může být pro ni svým způsobem omezující a možná i proto chce trochu času jen pro sebe (s přáteli, 3 dny odloučení).
Zkuste trochu více myslet na sebe a věnovat se svým oblíbeným činnostem, aby rovnováha byla zachována, relaxujte se stýkejte se s lidmi i mimo společný vztah. Pak uvidíte, jak na to bude reagovat.
Pokud se s Vámi bude chtít rozejít, počítejte s tím, že stavy, které uvádíte k těmto změnám patří a půjde o to, je přečkat, nechat je odžít. S tím rozdílem, že nyní Vás ještě více nejspíš tíží nejistota.
Držím palce a věřím, že Vám brzy bude lépe.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy