4376  26. 8. 2009 8:19:50

Vynechaná menstruace po vysazení HA

Dobrý den, je mi 48 let. Antikoncepci jsem brala od 33 let, abych měla pravidelnou menstruaci, měla jsem s tím od začátku problémy. Letos 23.3. jsem antikoncepci vysadila (menstruaci jsem měla 20.3.), po té přišla 21.4.(po 33 dnech), kvůli další jsem dostala 42. den Agolutin a menzes dostala 10 dní nato, tedy 52. den (11.6.), nato přišla hned 28.6. znovu a od té doby nic, dnes je to tedy 60 dní.
Mám jít znovu na injekci a následně si nechat nasadit nějaký hormony, jak mi říkal můj pan doktor? Ale zdá se mi to na hlavu postavený. Antikoncepci mi vysadil kvůli věku a kouření a ted mám zase brát nějaký hormony, to jsem mohla zůstat u antikoncepci. Co dělat, mám zkusit bylinky. Děkuji za odpověd. Jana

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Zkusit bylinky samozřejme můžete, ale nevím jestli dosáhnete želaný efekt. Spíž by jsem vám doporučila opět zajít na vyšetření a na vyvolání menstruace injekcí a pak by asi nebylo zlé, kdyby vám lékař předepsal hormonální substituční terapii. Jsou to síce hormona ale v žádnem případě to není antikoncepce. je to postavený na jiné báze, takže se to s antikoncepcí nedá zrovnávat. V tomhle věku už antikoncepci nepotřebujete a pokud už menstruace začína být nepravidelná, tak už pomaly ale jisto vaječníky přestávají fungovat a tělo se připravuje na období menopauzy a klimaktéria.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky