43773  17. 12. 2012 12:28:49 - verunka34

Problém s otcem a s rodinou

Dobrý den.
Potřebuji radu a už nevím,jak se s tím dál mám vyspořádat.Od malička jsem měla 2 rodiče,kteří se o mě starali,ale ve 14 se naši rozvedli a mamka šla za přítelem.Můj otec si nadělal hodně dluhů,protože jeho práce nevyplácela příjmy.Dokonce chodila i exekuce domů.Já byla u mamky v péči a tak se tatka na mě naštval.Později když se mamka o mě nestarala,šla jsem k otci ale on jezdí kamionem a já nebyla plnoletá byla jsem u jeho rodičů.Jelikož jsou křestané tak jsem se musela přizpůsobit.Děda,i když chodí do kostela tak se nechová jako hodný dědeček.Začal mi vypínat eleketřinu i jak jsem se koupala,nadával na mě a ja pak dostala epilepsii.Ote se rozhodl pak,že budu bydlet sama i když nejsem plnoletá.Udělala jsem pár chyb,protože jsem byla puberták a neuvědomila jsem si to.Ted mi je skoro 20 a odstěhovala jsem se od něj.A to je ten problém.Házel po mě věci,nadával a ponižoval u ostatních,u rodičl mě ponižoval a ted se mi neozve nikdo z rodiny.A to jen díky mu.Bavila jsem se s přítelem od mamky ale mu se to nelíbilo ani to že jsem se stýkala s mamkou ale on mohl.Ted bydlím s přítelem.A on se mi neozve třeba ani 3 měsíce a pak jak má přijet domů,jde mu jen o peníze které jsem si vzala z učtu na přežití.Jela jsem na chatu kde na mě zavolal policajty.Nebere mě jako dospělou ale tu holčičku kterou bil doma a ta která ho furt poslouchala na slovo a dělala doma otroka.Ted mi píše hnusné smsky,sprosté,trvdí že ho kdyby nebylo ho jsem v dětském domově a nemám to co mám ted.Jsem s toho na dně,nevím co mám dělat.Pořád bere minulost jaká jsem byla ale když jsem řekla že se chci osamostatnit tak mu vadí že beru peníze na jídlo.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Verunko,
Vaše situace je opravdu složitá. Osobně zastávám názor, že lidé dělají zoufalé věci ze zoufalství. Takže zkuste myslet na to, že i na Vašem otci a matce se podepsaly minulé zkušenosti a pravděpodobně s mnoha věcmi nejsou spokojení. Sami udělali mnoho chyb, možná si je vyčítají a svou frustraci si pak vybíjejí na okolí.
Doporučuji Vám navštívit psychologa, především kvůli tíživým vzpomínkám v minulosti, které se do současných rodinných vztahů promítají.

Než ho navštívíte, zkuste řešit vždy to, co je aktuální. Tzn. nyní fin. podporu od rodičů, pokud je možná. Kontakty s těmi, kdo o to stojí - je možné, že Vás nezavrhuje celá rodina, kontaktujte osobně další členy rodiny a zjistěte to, vysvětlete jim, jak složitou situaci zažíváte. Posilte svou síť přátel, mějte vedle přítele i další opory.
Nechte ostatním dveře otevřené, ale počítejte s tím, že dokud sami budou nespokojení, nebudou do nich chtít možná vstoupit. Zároveň myslete na sebe a neinvestujte do společných vztahů více, než je Vám příjemné. Vyžadovat neustále kontakt po někom, kdo o to nyní nestojí, je dobré do té míry, než to někomu budete vyčítat (buď jemu či sobě).

Držím Vám palce a věřím, že společně s psychologem začnete situaci zlepšovat.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy