4388  26. 8. 2009 20:33:07 - mika

Nadměrné pití čaje v noci

Dobrý večer, jsem maminkou krásného 15-ti měsíčního chlapečka. Ale jak to tak s dětmi obvykle bývá i nás něco trápí. Máme problém s pitím čaje. Během dne vypije běžné množství. Náš problém nastává v noci. Při usínání odmítá dudlík a vyžaduje láhev. Budí se několikrát za noc a pořád chce pít. Někdy vypije i 1,5 litru čaje. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak bojovat s tímto zlozvykem. Předem děkuji za Vaši odpověď. Mika

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Já vím, že noční vstávaní k dítěti není nic příjemní, a že i vy si chcete postap pár hodín vkuse, ale na tom, že má váš syn žízeň i v průběhu noci, nic špatné není. I mnoho dospělích se v noci budí na žízeň a musejí jí zahnat pitím. Třeba si uvědomit, že teď v tomto období dítě nejvíc roste a spotřebuje mnoho enegrie a teď v tomto teplém počasí se ani moc nedivít. Já to jako negatívum nevidím a taky si ymslím, že nějako odnaučit dítě od pití nemusíte.

Komentáře uživatelů ...

27. 8. 2009 13:37:40
moje krsna si tiez nahradilo dudlik za flasku a v noci stale vela pil a podarilo sa nam ho od toho odnaucit az ked mal okolo troch rokov a ak nie aj neskôr. Skuste mu postupne vynechavat pocet , kazdu noc o flasku menej a nech si aj troska poplace. Alebo pokazte dudlik na flaske a cez den mu davajte pit z poharika. Je v takom veku, ked sa da este oklamat. Musite poskudat vseliake finty. Porovnavam to s mojim synom, ked som ho odnaucala od casteho nocneho kojenia.
9. 9. 2009 22:16:20
no moja dcérka ma dva roky a tiež vypije v noci viac čajíku ako cez deň, asi tak politra a k tomu vypije aj jednu fľašu mlieka lebo cez deň mi ho odmieta piť ... no a lekár mi povedal aby som jej namiesto čaju davala čistú vodu .. pretože ona nie je až tak smädná ako jej chutí sladký čaj ( vraj HIPP čaje su dosť sladké) .. tak jej dávam do fľaše na spanie len čistú vodu a niekedy vypije pol fľaše .. inokedy ešte menej - fakt len ak je smädná .. čiže u nás to zabralo .. skúste aj vy :) Anka :)
18. 2. 2011 15:11:48
dobry den rada by som vedela co mam robit ak moja 2,8rocna dcera je zavisla na vode RAJEC v noci mi vypije celu 1,5 l flasu niekedy mame aj malo nemozem ju nijako odnaucit pit v noci uz som skusala aj cistu vodu a to bola taka scena jako z hororu revala cca 4 hod az od unavy zaspala ale uz som si povedala ze nepovolim .Ona totiz nic ine okrem Rajca nechce pit ..... Klasicku flasu uz nema pouziva z kubika ale nic na nu nefunguje a cez noc menime aj 4krat plienku som zufala a neviem si dat rady ak vie mi niekto pomoc
Kacenka [Porodní asistentka]
19. 2. 2011 14:54:03
A kto ju na to naučil? Niekto jej ju musel dávať. Sú to tie ochutené vody alebo aké? Pokiaľ neperlivá, čistá voda, tak na tom nič zlé nie je, pokiaľ sút o tie ochutené, tak radšej to pitie obmedzte. No tak si týždeň budete musieť vypočuť jej plač, ale keď jej poviete, že voda sa minula a že už ju nemáte, tak ju proste nedostane. Nemáte prílišne prekúranú izbu? Pokiaľ je v spálni veľké teplo, tak aj preto môže toľko potrebovať piť. Tak si myslite aj na toto. Koľko vypije vody cez deň? Ak málo, tak skúste popracovať na tom, aby pila hlavne cez deň a nie v noci, kedy by mal spať.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí