44170  4. 1. 2013 20:27:31 - Miriama6

Paranoja - potrebujem pomoc???

Dobrý večer prajem,
neviem to ani definovať, čo mi je, ale potrebujem radu alebo pomoc od odborníka, pretože ťažko sa mi takto funguje v živote. Mám milujúceho partnera, takého akého som chcela mať vždy. Len moje paranoidné stavy a myšlienky mi nedovolia normálne žiť. Neustále mi len vrta v hlave, že niečo v tom vzťahu nie je v poriadku, že ma neľúbi poprípade sa bude chcieť so mnou rozísť. On nevidí navonok, že sa trápim. Je to vo mne. Hoci mi pošle aj cez deň sms ako na mňa myslí a dokazuje to činmi aj slovami..stále mám pochybnosti a strach. Chcem sa spýtať čo to môže byť. Ako to riešiť, ako si veriť, že je všetko v poriadku. Ako neprepadávať myšlienkam a pocitu strachu, že už o mňa nejaví záujem. Nechcem, aby to časom bolo na mne vidno a prejavilo sa to aj vo vzťahu voči nemu.

Ďakujem krásne za odpoveď

Mgr.Trileta   Mgr.Trileta [Psycholog]
Dobrý den Bonnie, zkuste se podívat na to, co by váš přítel mohl udělat, aby vám to pomohlo více vztahu a jemu věřit. Zkuste si s ním o tom promluvit a sledujte u toho své pocity, zda jeho ujištění či sms během dne napomáhají vaší důvěře v něj, nebo to k ničemu nevede. V případě, že nic nebude pomáhat a nic nezmenší váš strach, že vás chce opustit (a nejsou k tomu žádné reálné důvody, proč by jste si to měla myslet), doporučila bych vám psychologa, který by s vámi mohl blíže probrat, co vaši nejistotu způsobuje a pomoci vám najít způsob, jak to překonat.

Komentáře uživatelů ...

Patrik.Foltyn
6. 1. 2013 15:57:01
Ahoj Bonnie, já mám to isté.. tiež mi frajerka stále píše, volá, je somnou.. a tiež mám také pocity, že chce iného, že ma nelubi, že niečo zakrýva.. tiež som takýto.. mne najviac osobne pomáhajú v tomto kamaráti, dobrý kamaráti! s ktorými občas treba vybehnúť a vypnúť.. skús mu veriť a opreť sa o neho .. ja sa o to snažím furt aj teraz..
Miriama6
6. 1. 2013 16:20:11
Ahoj Patrik, ďakujem ti za komentár, som trochu aj rada, že nie som sama čo ma takýto problém, hoci má mrzí, že niečo také zažívaš aj ty. Snažím sa veľmi a musím s tým niečo robiť, aby som netrpela. Včera som napríklad bola s kamarátmi vonku, máš pravdu, ono to pomáha, človek sa odpúta od negatívnych myšlienok..veľa trpezlivosti v prekonávani tejto bariéry prajem aj ja tebe :)
Adla
7. 1. 2013 20:46:06
A zkusila jsi mu to říct? Pokud ne, zkus si s ním z očí do očí promluvit. Určitě se ti uleví! Určitě tě má rád, tak to pochopí. Nic mu nevyčítej, se vším se mu svěř a uvidíš, že ti to pomůže. Když to budeš takhle v sobě dusit, bude ti čím dál hůř. Můžeš se i svěřit kamarádkám nebo někomu blízkému, komu důvěřuješ, nebo popř. psychologovi, tím nic nezkazíš. Držím palce, ať to všechno dobře dopadne! :)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy