44225  6. 1. 2013 19:59:11 - Sary

Neustálý hlad a nechutenství

Dobrý den,
už přes 4 roky jsem zvyklá na to, že jím hodně málo a hlad mám většinou až tak za 3 hodiny. Jenže už asi týden, možná déle, sním tu svojí malou porci, cítím se sytá, ale uplyne snad jen 10 minut a už mám zase hlad. A takhle je to teď pořád. Mám pořád hlad, ale vůbec nemám na nic chuť, takže si většinou dám jen jogurt a musím to jít zaspat, protože ten hlad nejde vydržet. Také jsem zaznamenala občasné motání hlavy, nevolnost a divné pocity v zadnici. Docela se bojím, jestli nemám náhodou tasemnici, protože ta se prý takhle nějak projevuje? Děkuji za odpověď

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Síce píšete o tom, že jete malé procie, ale žiaľ neviem čo to znamená. Tiež aké zloženie stravy prijímate? Je úplne normálne, že ak si dáte štvrť jablka, tak o 10min ste znovu hladná a jogurt naozaj veľmi nezasýti. Prijímate potraviny ako mäso? Syry? Máte pestrú stravú? Ak jete totiž málo jedla a vyhýbate sa cukrom, je možné, že máte aj nízku hladinu cukru a preto ste malátna, máte nevoľnosť či točenie hlavy. Tiež môžete mať málo železa. Ďalšia vec, ktorá s takýmito stavmi môže súvisieť je štítna žľaza. Ja Vám odporúčam konzultáciu u praktického lekára, kt. Vám vyšetrí krv a poradí čo ďalej.

Komentáře uživatelů ...

Sary
7. 1. 2013 12:10:28
Musím ještě doplnit, že také jsem zaznamenala velikou únavu, ať spím jak dlouho chci, bolesti hlavy, mám velmi nafouklé břicho, bolí mě celé tělo, jak když mám chřipku, svědí mě celé tělo, mám pořád hroznou žízeň, krvácejí mi dásně, pálí mě žáha, udělala se mi nějaká malá měkká boulička na prsteníčku, mám deprese a celkově si přijdu, že jsem zpomalená ( myšlením a tak) Všechny tyto příznaky jsem našla v článku o parazitech, bylo jich tam více, ale na mě většina seděla. Děkuji za brzkou radu.
Sary
7. 1. 2013 13:40:12
A poslední dodatek: před chvíli jsem byla na velké( sice málo, protože mám trochu zácpu) a ve stolici jsem měla malé bílé provázky, které vypadali jako malincí hadi.
Magdaaa1
7. 1. 2013 13:52:53
môj názor je, že väčšina príznakov sedí na škrkavku detskú (hlísta), vyhľadajte lekára. Do ľudského tela sa dostávajú neumytými rukami, alebo neumytým ovocím, zelenino a podobne. Aj keď je to viac u detí, môže to byť. Keď pociťujete ťažkosti naozaj je najlepšie vyhľadať odbornú pomoc osobne a predídete aj rôznym nedorozumeniam. To je môj laický názor, uvidíte, čo tu povie odborník.
Sary
9. 1. 2013 21:57:46
Jím hlavně brambory, těstoviny, rajčata, okurky, mléčené výrobky,šunku, vajíčka atd. Maso jen občas a hlavně mleté(kvůli financím) a tou malou porcí jsem myslela obyčejné jídlo, akorát asi tak poloviční až čtvrteční porce než sní normální žena. Mám nějaký divný žaludek, že mi stačí hrozně málo a jsem přejedená. Jinak sacharidy bych řekla, že v mém jídelníčku obsažené jsou. To asi spíž to železo, ale na krvi jsem byla v březnu a byla v pořádku, ale je možné, že se mi to změnilo. A můžu se zeptat co tedy mohli být ty provázky ve stolici? Včera ráno jsem je tam totiž už zase neměla.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy