44381  12. 1. 2013 11:10:56 - kristina10

Koľko sa venovať dvojročnej dcérke?

Dobry den.
Ja by som potrebovala radu,kolko sa jej mam venovat... Kym bola mensia,potrebovala stale moju pritomnost. Tv sme zacali pozerat asi pred 3-4 mesiacmi. Teraz sa uz vela hra sama...,ja sa tesim,ze vie aj sama sa zahrat. Ja sa jej venujem,kolko len mozem,sama ju vychovavam,takze vsetko musim robit sama,niekedy nestiham. Je velmi sikovna,kazdy sa cuduje,ze ako dvojrocne dieta,ake je sikovne,uz pekne ozprava,puzzle ma velmi rada,lego,rada si kresli,pozerame knizky,vie sama sa aj najest,cez den nemame plienku. Len sa bojim,nie ze teraz ju necham viac samu ,aby sa ucila aj sama hrat a spravim s tym zle.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá maminko,
vše děláte výborně :)
Věnujte dcerce tolik času, kolik můžete a uvidíte, nakolik jej bude sama využívat. Čím dál více se bude umět zabavit sama nebo se dokonce bude chtít bavit sama. Pokud hezky mluví, hraje si s puzzle, s legem, to vše naznačuje na zdravý vývoj. Užívejte si chvilky společné zábavy i chvilky, kdy jí to baví samotnou.
Přeji spoustu hezkých chvil.

Komentáře uživatelů ...

Bader
12. 1. 2013 13:15:24
Nič zle tým nespravíte. Ak si nežiada, aby ste bola pri nej tak sa pomaly osamostaňuje. Ak vás bude potrebovať osoví vás, prídete a ona to vie . Buďte pokojná deti si čím sú staršie tým viac si vystačia v hrách sami.
kristina10
12. 1. 2013 20:04:16
Dakujem. Je mi jej aj luto,ze sa musi sama hrat... a nechcem aby sme dopadli ako ostatne dnesne deticky,tak "dobre" vychovane...:)
kristina10
15. 1. 2013 12:10:00
Dakujem :)
maykra
27. 1. 2013 12:24:12
ja mam podobny problem. moj maly ma 2 a pol roka. nie som sice na neho sama,ale tatinko je stale v praci (10-12hod)... jej ho chvilku necham,nech sa pohra,aby som si stihla navarit a upratat,objavia sa vycitky a uzkost,myslienky,ze som nemozna,lebo sa namiesto hier so synom venujem domacnosti. aj ked si poviem,ze sa predsa nemozem rozkrajat,aby som vsetko stihla,obcas to nechce ustupit. uz som z toho nestastna...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy