45562  1. 3. 2013 17:04:19 - uzivatelproste

Ureaplasma Urealyticum (pokračující potíže)

Dobrý den,
po nedávném pohlavním styku jsem hned druhý den vypozoroval příznaky, zčervenání špičky penisu, šimrání na konci uretry, další den ráno i výtok (jednou), však to znáte. Byl jsem s tím na urologii a po následném výtěru z močové trubice mi bylo zjištěno, že jsem lehce pozitivní na ureaplasma urealyticum. Během následujících dní jsem vypozoroval, že se ta infekce stěhuje (nikoliv rozšiřuje) z uretry k varlatům a trochu i do třísla, podbříška a boku. Chci říct, že se jedná především o levou stranu (od levého varlete). Dostal jsem na 10 dní Levofloxacin, při němž přišla po dvou dnech úleva. Ovšem, já se po dobrání antibiotik nemohl z nějakých důvodů dostavit na kontrolu, čímž mi bylo sděleno, že došlo k přerušení léčby a mohou tak být v budoucnu bakterie rezistentní. Tak jsem asi po desetidenní pauze dostal opět bolesti do levého varlete a těm věcem kolem, a urolog mi předepsal Levofloxacin znovu. Během léčby jsem byl poslán na výtěr uretry zas. Podruhé už všechny výsledky negativní, tudíž mi bylo sděleno, že jsem zdravý a na žádnou kontrolu už ani chodit nemám, ani po dobrání ATB. Žádný termín jsem nedostal.
A já se chci zeptat, jestli je možné, aby výtěr nezjistil pozitivnost, když v uretře nic necítím ale tam dál ano? Konkrétně se jedná o varlata, břicho na boku, podbříško, pobolívání ve stehně a trochu konečník. Opravdu ten zánět pociťuji od levého varlete až v levé noze, hlavně před spaním. Co bych měl podle Vás dělat? Zdá se, že to není zcela přeléčené. Nerad bych to měl chronické. Trvá odeznění déle? Vypořádá se s tím zbytkem tělo samo? Dá se to diagnostikovat jako zánět nadvarlete možná přímo varlete? Zajímá mě, jestli je nutná další léčba nebo to je běžné po ureaplasmě a zanedlouho to zmizí.

Předem Vám mockrát děkuji za odbornou odpověď

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Potíže mohou trvat i po vyléčení infekce. Dvou týdenní antibiotická kůra by měla stačit, ikdyž Levofloxacin by při infekci nadvarlete nebyl až natolik účinný. Trvání infekce je tedy možné i v případě, že jsou jedny výsledky negativní. Možností je počkat nějakou dobu, jestli poíže vymizí nebo se zhorší. Další možností je nasazení účinnějších antibiotik.

Komentáře uživatelů ...

uzivatelproste
2. 3. 2013 13:59:15
davidivad
uzivatelproste
2. 3. 2013 14:00:58
Příznaky jako zvětšené varle, otok, zarudnutí nebo teploty, nemám, takže se poslední otázka asi vylučuje.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot