4570  6. 9. 2009 20:38:05

Detská erekcia

Dobrý deň, vždy keď môjmu synčekovi umývam pipíka, tak sa mu pri tom mierne postaví a keď mu stiahnem predkožku, ktorá mu ide stiahnuť až za žaluď mám pocit, že má erekciu, niečo mu vystrekne. Je to také mastné, priesvitné. Je možné, že by mal už v takomto útlom veku erekciu? Synček ide mať teraz 6 rokov. Vždy s umývaním prestanem, keď má asi erekciu. Nechcem aby si na to zvykol a nezačal onanovať. Môže to mať nejaký negatívny vplyv na vývoj dieťaťa? Dá sa to nejako spoznať keď má dieťa erekciu? Môžem mu naďalej po výstreku tej tekutiny sťahovať predkožku?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Je to úplne normálne, dokonca aj novorodenci to majú. Žiadny negatívny vplyv to na neho nemá a ani si na to nezvykne a nezačne skôr masturbovať. On to vôbec nespája, že je to niečo sexuálne. Takéto malé deti si to vôbec s tým nespojujú a berú úplne normálne, že to tak má byť a nie je to nič sexuálne. Samozrejme nepríjemné mu to nie je, ba práve naopak. Je veľmi dobré, že ho naučíte, ako si má správne umývať pipíka a v tomto veku by ste ho to už mala robiť samého a len ho kontrolovať a nerobiť zaňho, už je dosť veľký na to, aby sa vedel pod vaším dohľadom umyť.

Komentáře uživatelů ...

21. 11. 2009 20:10:42
Když jsem myl synovce, to byl ještě malý, měl erekci vždycky. Smáli jsme se tomu a nijak to neřešili, jen jsem mu šulínka umyl a hotovo. Není třeba se bát erekce ani předčasného onanování. Onanování nikdy není předčasné, ba naopak. Čím dřív se kluk seznámí s tělem, tím líp.
14. 2. 2010 17:35:24
Naše švagrová má 3 klučíky.Nejmenšímu jsou 4 roky,nejstaršímu 11 let a tomu prostřednímu bylo 8 roků.V létě kdy jsme byli s společně na koupání na jedné pískovně,kluky nechává zcela nahé a také jsme si kolikrát všimli,že mají pindíky postavené.Někdy když je celé omyla dětským šampónem a přetáhla předkožku,tak se jim pindíci hned postavili,ale to je asi normální.
23. 2. 2010 13:09:19
Malé chlapce jde naučit už ve 3 letech, aby si předkožku stahovali sami. Nedělá jim to vůbec problém. Matkby by spíš měla kontrolovat u malých chlapců, že toto dělají, případně mu to připomenout. 6letý hoch si může předkožku stahovat sám, tak jako chodí už sám na wc. Tady je na místě jen dohled matky, že to syn pravidelně dělá. A neřešil bych jeho erekce při tom. Po dobu celého sprchování nebo i koupele ve vaně by měl mít hoch kůžičku staženou a chvíli po osušení ručníkem, kvůli dokonalému oschnutí. Docela mě šokuje, že nějaká matka stahuje předkožku 8 a 11 letému synovi a myje jim pindíky. V 11 kluci už začínají s masturbací a je krajně nevhodné, aby jim matka stahovala předkožku a myla penis. V tomhle věku se už taky moc nehodí, aby kluk se koupal nahý, pokud nejde o naturistické zařízení. Tam by ovšem museli být nazí všichni.
5. 7. 2010 18:37:37
... tiež mi bolo divne, ze v 11 rokoch matka umyva synovi penis a stahuje predkozku ...
12. 1. 2011 14:13:15
Švagrová má 2 syny 8 a 10 let.V létě je oba dává koupat nahé a navíc jim nechává přetaženou kůžičku.Zdá se mi to zbytečné
1. 5. 2011 12:49:28
Myslím si,že to není na škodu,když si od mala zvyknou na přetahování předkožky,mě i bráškovi to mamka dělala také když jsme se koupali na zahradě v bazénku nebo na koupališti.Prostě nám to z pinďourka přetáhla za hlavičku a měli jsme to obnažené
19. 5. 2011 21:35:57
Také jsem byl od malička zvyklý na to,že si musím kůžičku z pindíka stahovat,což jsem občas dělal,ale když jsem jezdil na prázdniny k teté nebo na sobotu a neděli tak ta mi to dělala pokaždé při koupání i při osušování.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí