45992  19. 3. 2013 19:47:36 - peto236

Nič ma nebaví, zlý pocit

Dobrý deň,
keď sa zamyslím, tak ma v podstate skoro nič nebaví. A keď robím veci nasilu cítim neopísateľne zlý pocit. Je to zhruba zmiešanina odporu a nevôle. Napr. hoci mám excelentnú (naozaj) pamäť, vôbec ma nebaví učenie, a zošit mám v ruke možno 2x do týždňa, keď píšeme písomku (pár minút). Viac to nevydržím. Dokonca ani jesť sa mi nechce - jedlo mi chutí tak neutrálne, jem pomaly, skoro nasilu. Veci odkladám na poslednú chvíľu. Som flegmatik, introvert. A povedal by som, že nemám trpezlivosť na takéto veci. Naozaj netuším, čo mi je. Jediná vec ma napadá, že telo si "pýta" partnerku, ale problém je v tom, že nie som nejak atraktívny, a páčia sa mi len naozaj kočky (1/1000 alebo menej) - naozaj rarita. Ostatné baby beriem neutrálne. Vek 17. A snažím sa nemasturbovať pokiaľ vydržím. Môže to byť z tohto? Naozaj ten pocit je hrozný a najväčší problém je, že nič sa mi nechce robiť, hoci mám na veľa, neviem vôbec, ako budem študovať výšku (nezvyknem panikáriť, ani myslieť pesimisticky), ale chcem sa niečomu venovať a nedokážem to. Telo mi to nedovolí. Jediné čo dokážem, je pozerať do PC aj keď nemám čo robiť. Občas si hovorím (asi rok), že by mi pomohlo sa vyplakať, ale nedá sa mi (uvoľnilo by sa nervové vypätie). Ďakujem za odpoveď, prosím o radu, nie o odporučenie k psychológovi.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Píšete, co vše u Vás nefunguje, ale já vidím, že je toho také spousta, co funguje dobře: v 17 letech se rozhlížíte po holkách a vybíráte, máte přirozenou potřebu kamarádství a také nic nepíšete o problémech ve škole, tedy přestože Vás učení nebaví, jste flegmatik a odkládáte, pravděpodobně školu vcelku dobře zvládáte.
Asi se Vám nebude líbit, jakou zde napíšu pravděpodobou příčinu Vašich potíží. Do této nechuti a pasivity Vás zahnalo Vaše uzavírání se doma před světem a trávení času před PC. Dostal jste se sem po začarovaném kruhu. Je potřeba, abyste se rozhodl pro radikální změnu. Zkontaktujte staré známé a obnovte "zaprášená" přátelství. Pusťte se do intenzivního sportování. Dělejte to, na co máte chuť: vybijte při sportu energii a začněte opět více komunikovat s přáteli. Bude to chtít trochu přemáhání, ale brzy se Vám vrátí chuť k jídlu i do života. Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy