46081  23. 3. 2013 2:13:29 - Tessynka

Hádka přítelovích rodičů

Dobrý večer, akutně potřebuji vaši pomoc..
Předem bych vás chtěla seznámit s mojí nebo spíše s přitelovou životní situací. Je mi 18let, přítelovi 20let. Žijeme společně už skoro dva roky v rodiném domě s jeho otcem, jeho matka zde trvale nepřebívá jelikož je pracovně velmi zatížená, zůstává proto v bytě vzdáleném 20km odtud. Rodiče jsou rozvedeni a jejich vzájemný vztah se mění ze dne na den. Hádky tu jsou max. jednou do měsíce někdy ale ani to ne. Údalost o které s vámi chci mluvit a informovat se o ni se má takto. Dnes okolo 22:00 proběhla mezi přítelovími rodiči obrovská hádka při které došlo i k menšímu postrkování mezi rodiči. Přítel se mezi ně stavěl aby náhodou nedošlo k nějakému většímu konfliktu. Během hádky padali hanlivá slova a výčitky i na mého přítele, jeho maminka tu nechtěla zůstat a tak se oblékla a že pojede do bytu. Ráda bych podotkla na to že již když se přítel narodil, měli mezi sebou jeho rodiče neustále konflikty. Otec se neukázal doma i týdny a každý věděl že je u nějaké ze svých přítelkin, dokonce to zašlo až tak daleko že přítelovu matku zbil tak moc že musela vyskočit z okna aby si zachránila život. Ani matka ani přítel a dokonce abych pravdu řekla ani já ho nemáme absolutně rádi. I když pro něj děláme vše, stále jsme ti nejhorší. Ale to člověk musí zažít nikdo to toiž z povídání nedokáže pochopit. Upřímě, i když mě to velmi mrzí a ani trošičku se to nehodí vám povím že takového bezcitného, odporného k tomu všemu nepřejícného člověka jsem zatím nepoznala a jelikož je můj otec velmi úspěšný podnikatel znám obrovskou spoustu lidí a to je co říct. Ale nyní k závěru, jde o to že při odchodu matky začal přítel plakat a prosil svoji mámu aby zůstala trvalo to asi tak třičtvrtě hodiny mezitím neustále probíhala hádka obou rodičů.. U přítele pak z pláče došlo přímo k řevu, celej se klepal a držel se mámy kolem krku, když jeho máma viděla v jak velké depresi je přesunuli se od vchodových dveří do kuchyně propojené s obývacím pokojem jenže u přítele ani jedna z věcí neustála, naopak se ještě zhoršila. Stál v kuchyni opřený o bar a ktomu všemu si neustále škrábal pokožku hlavy, nechtěl s nikým mluvit, nechtěl se napít no zkrátka nebylo sním mluvy. Incident trval cca do 00:00 poté se příteli začli podlamovat nohy vyčerpáním a s pomocí jeho matky a jeho sestry která během celého toho dění přijela se přesunul na kanape a poté usnul. Mám o něj moc velký strach, věřte nebo ne ale raději bych zemřela jen aby netrpěl. Miluji ho z celého svého srdce a mám veliký strach co se bude dít a jakým způsobem se bude chovat až se ráno probudí. Mě i jeho mámě je to velice nepříjemné přiznat ale máme strach o to že by se mohl vzbudit a mít nějaké horší následky, mysleli jsme tím že by moh být blázen nemluvit nic prosím pomozte mi, poskytněte mi bližší informace ať se o něj nemusím tak strašně bát. Předem vám mockrát děkuji váž´ím si vaší pomoci. S pozdravem Malá.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
To nejlepší, co pro přítele můžete udělat, je ríci mu, že jej máte ráda, že budete stát při něm a že se budete snažit mu maximálně pomoci, když to bude potřebovat. To je vlastně vše, co můžete pro blízkého člověka udělat, zbytek je již na něm. Můžete mu na internetu vyhledat také kontakty na odborníky, psychoterapeutická centra a linky důvěry. Ty mu můžete nabídnout, pro případ potřeby.
Jinak ohledně přítelovy rodinné situace mám za to, že je dobře, že přítelova maminka již bydlí mimo dosah svého agresivního manžela. Rovněž si myslím, že by se měla pokud možno zdržovat mimo jeho byt a mimo kontakt s manželem. Pro setkání se synem by bylo optimální příště volit jiné místo. Přeji Vám, ať se situace dobře vyvíjí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy