46133  24. 3. 2013 19:33:05 - Michaela4778

Liek proti depresií

Mám 15 rokov a chcela by som sa spýtať či liek Persen Forte by mohli predať aj mne bez predpisu. Pýtam sa kvôli veku. Alebo ak by ste mi vedeli poradiť dobré , rýchlo účinné lieky proti depresií bez lekárskeho predpisu. Ano mám depresie , povedal mi to už aj odborník. Len nechcem ísť psychologovi. Budem rada ak mi pomôžete.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Michaelo,
to, zda potřebujete antidepresiva a případně jaká, je otázka na lékaře, který to posoudí během vyšetření. Chápu, zajít za lékařem či psychologem, je někdy obtížné, ale jiná cesta opravdu nevede. Odpověď na Vaši otázku, je natolik komplikovaná, že zkrátka neexistuje jednoduchá odpověď, antidepresiva zkrátka nejsou "léky na chřipku." Ovlivňují mozkové pochody a procesy, které k depresi přispívají souvisejí s Vaší psychikou a životem jako celkem.
Občas mne napadá otázka, proč lidé jdou k zubaři, pokud je začne bolet zub a k psychologovi nejdou za žádných okolností.
Antidepresiva navíc nejsou řešením deprese, jen přechodnou pomocí, během které je možné depresi snáze identifikovat a zmírnit.
Doporučuji se svěřit rodičům, nebo někomu blízkému a navštívit psychiatra či klinického psychologa. Uvidíte, že návštěva zubaře je náročnější :)

Komentáře uživatelů ...

Muffin2
30. 3. 2013 0:15:36
V pohode by ti mali predať, ale nie som si istý či Persen ti pomôže. Ja som užíval aj Lexaurin, a efektivita nulová. Každopádne držím ti palce ;-).

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy