46142  24. 3. 2013 21:36:21 - student007

Problém vo vzťahu

Dobrý deň.
Mám problém zo svojou priateľkou. Sme spolu už skoro rok. A zo začiatku to bolo pekné ale po čase som prišiel na to aká v skutočnosti je. Ja sa snažím aby náš vzťah bol fakt super ale ona nie. Ona je zo svojho predošlého súkromného života zvyknutá na luxus a na to že ju bude každý počúvať. Proste je dosť veľký narcis. Jej otec je úspešný podnikateľ a jej mama ju úplne od malička zanedbáva. A ja si myslím, že najväčšiu vinu na tom aká je má jej mama. Nechcem sa s ňou rozísť pretože do tohto vzťahu sme už od jeho začiatku dali obidvaja veľa. Aj jej sestry mi hovorili, že ona je strašná povaha a že ma obdivujú že som s ňou už toľko vydržal. Nemám už takú chuť s ňou byť ako na začiatku. Bývame od seba 170km ale sme spolu často pretože sme spolu na internáte. Aj jej spolubývajúce (jej dobré kamošky) mi hovorili že keď ju na začiatku nášho vzťahu spoznali tak sa im zdala úplne super ale po čase už jej "stavy" nemusia ani oni. Ona si neuvedomuje, že ľudia v jej najbližšom okolí, ju maju najradšej. A práve k týmto ľuďom sa správa škaredo.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
v podstatě nezáleží na tom, co vedlo k tomu, jaká Vaše přítelkyně je. Máte dvě možnosti, buď respektovat její osobnost a chování, nebo nikoliv a rozejít se s ní. Pokud je již míra Vaší tolerance vyčerpána, řekněte partnerce, co Vás trápí a co Vám na jejím chování nevyhovuje. Ničím jiným, než sdělením toho, co Vám vadí její chování ani změnit nelze. Je potřeba zpětné vazby, sami své chování posuzujeme často jinak než druzí. Pak uvidíte, stojíte-li jí samotné za změny v tomto chování.
Ono je to těžké. Když chcete změnit druhého, nemáte na to žádné právo, ten druhý to musí chtít sám. Zcela jistě i jí se na Vás něco nelíbí a je Vaším právem se v tom změnit či nikoliv. Vztahy bohužel nejsou za zásluhy a ani velké investice nijak nezaručí, že vztah přetrvá. To, zda vztah má stále cenu, poznáte jedině na jejím dalším chování. Buď bude mít motivaci své chování změnit, nebo ne. Volba pokračovat, nebo vztah ukončit je vždy volbou na obou stranách.
Volte sám za sebe a respektujte její právo na to samé.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Bader
25. 3. 2013 5:51:26
Ona sa už nezmení, a keď áno bude to len na chvíľu pod tlakom nejakých okolností a možno sľubov. Musela by v živote zažiť obrovský "šok" traumu, aby začala žiť na zemi s ľudmi. Dobre zvážte či s takouto povahou akú má vydržíte. Či tu po zemi nechodí niekto koho si zaslúžte viac a kto vám vráti to čo dávate. Tu dobro nečakajte. Možno až rozchod s vami jej otvorí oči a tým jej vlastne tiež pomôžete.
Evais
26. 3. 2013 17:12:41
Každej je nějakej :) tak ji dej vic lásky a ptej se ji co ji trápí a občas ji kupuj malá dárečky a budeme mit radost.Uvidiš někdy to neby lehky já mám kluka ze kterym jsem skoro 2 roky a taky někdy na něho nejsem milá já jsem hodně uražlivá ,a občas lžu ,ale snažim se s tim něco dělat.Vi to tvoje přitelky že je taková? jako jestli si to přizná
student007
27. 3. 2013 22:58:02
Tolko lasky kolko jej davam ja si myslim ze je az nad mieru dost. A ona o tom vie ze je taka casto potom place ked si uvedomi ze spravila chybu. A najvacsi problem je ze ked si to chcem vyjasnit tak ona nechce, lebo ju to vraj este viac vytaca. Podla mna ju znervoznuje to ze je taka.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy