46438  5. 4. 2013 20:56:30 - g0ne

Akého pôvodu je môj strach a úzkosť ?

Ahojte,
som chalan mám 16 rokov a niesom spokojný s cestou ktorou kráčam.Mám strach a úzkosti pri rozhovoroch z druhými ludmi a ked som iba z 1 človekom neviem čo povedať a to platí na kompletne všetkých ludí čo poznám čiže aj na moju rodinu.Jednoducho neviem sa uvolniť vkuse som napetý a ked som pri neznámom človeku tak ma pochytí až neskutočný strach ale neviem z čoho.Vždy sa strápnim a ludia ma považujú za blbca aj ked ja sa tak vôbec necítim a správam sa normálne možno je to dôsledok tej komunikácie že som napetý a nemám čo povedať tak rozprávam blbosťi.Namiesto všetkých svojich pocitov cítim iba strach.Cítim ss ako plitký tanier.Čo sa týka kamošov tak ich mám dosť som stále vonku.Výsť von sa nebojím ani jesť/piť na verejnosti ani divadiel,nákupných centier.Snážim sa stále komunikovať ale vzťahy sú zamrznuté vždy na tom istom bode.Furt sa cítim neprirodzene aj ked som pri kamošoch ktorých poznám 11 rokov.Môj problém je čisto iba o vzťahoch z druhými ludmi a to nehovorím ako sa vždy strápnim na rande.Na návštevy k rodine nechodím pretože sa bojím toho stretnutia aj ked by som tam strašne chcel ísť, myslia si že ich už nemám rád ale to vôbec nieje pravda.Niekedy sú dobré dni ale viac je tých zlých.Už iba čakám kým mi dá psychologička termín.Chcem tento problém riešiť pretože hlavne ubližujem luďom okolo seba.(Prepáčťe za gramatické chyby).

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vaše omluva za gramatické chyby mne navedla k myšlence, jak Vy sám jste k sobě přísný. Je to tak, že spoustu typicky náročných situací dobře zvládáte (přelidněná místa, jíst pít v restauraci, najít si přátele). Jen se necítíte přirozeně a zažíváte velký strach. Z toho, že se Vám ve většině oblastí života dobře daří, jde vidět, že problém bude víc "ve Vaší hlavě", čili, že Vy sám to pravděpodobně vidíte horší, než to je.
Počkejte si na termín k Vaší psycholožce a s ní to všechno proberte. Já zatím vidím, že se Vám dobře v životě daří a to nebývá nikdy samo sebou.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy