46545  9. 4. 2013 19:23:48 - fratisek55

Komplikacie po operacii

Dobrý deň,
chcel by som poradiť v nasledujúcej problematike:
Som muž vo veku 58r.bol som v roku 2011 hospitalizovaný na HV: karcinóm prostaty z urotelu,operácia prebehla bez komplikácií.Ďalšia operácia bola v marci2013, hospitalizovaný na: Hyperpláziu prostaty(predstojnice), kde bola hlavná choroba, ktorá ohrozuje: Zhubný nádor predstojnice prostaty a ďalšia N35-Striktúra uretry-zúženina močovej rúry. Chodím na injekciu raz mesačne:Firmagon inj.,užíva Tralgit, Biseptol,Mesocain, NOvalgin,Dicynone,Algifen,Inf.FR,Tamsulosin1-0-0,Enap 1-0-1.
V jedle je zakázané citruové plody,kyslé,korenisté jedlá,minerálne vody. Všetky výsledky sú v norme,avšak stále pretrvávajú bolesti pri močení(pálenie,rezanie),časté močenie aj vo večerných hodinách. Chcem sa spýtať,aký je Váš názor na liečbu? Čo by ste mi vedeli poradiť v prebiehajúcich komplikáciach pridružených? Ďakujem pán Peter

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Potíže by mohly být příznakem infekce, kterou je třeba přeléčit antibiotiky podle citlivosti baktérie. Pokud jde o komplikaci v důsledku invazivní léčby, tak hlavní analgetika na tyto potíže již dostáváte. Zkuste navýšit přijem tektutin, prohřívat malou pánev, vyzkoušet lázeňské procedury. Dále například konzultujte svůj problém v ambulanci chronické bolesti.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot