46587  10. 4. 2013 22:06:20 - martuska7

Rozvod môjho priateľa

Dobrý deň,
potrebujem snáď len poradiť a možno len počuť to čo viem, len si nechcem priznať. Pred rokom som stretla muža, s ktorým si veľmi dobre rozumiem, boli sme spočiatku len priatelia, ale sadli sme si tak neskutočne že naše stretnutia boli čoraz častejšie, aj ked som vedela že on ma na pláne svadbu s inou ženou. Naše priateľstvo to nijak neovplynvilo a stretávali sme sa dalej, až sme sa dostali do fázy kedy sme začali spolu chodiť, bozkávať sa a po nejakej dobe aj milovať sa. teraz spolu chodíme už 8 mesiacov, on je stále ženatý, rieši rozvod ale jeho žena mu robí strašné problémy, stále mu vyčíta staré zabudnuté veci, problémy čo mali. on s ňou nebol moc šťastný, a my dvaja sa naozaj milujeme. CHcela by som mu nejako pomôcť, lebo za tých 10 rokov svojho vzťahu sa veľmi uzavrel do seba a má problém sa niekomu zdôveriť ak ho niečo trápi. Stále mu hovorím že som tu pre neho ak ma potrebuje, on to vie, a vie aj to že by mi mal hovoriť takéto veci, len neviem či sa boji, alebo nechce aby som sa trápila jeho problémami. prosím poradte mi ako ho povzdbut ako mu pomoct prekonat toto obdobie. dakujem

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
zcela jsem nepochopil časové souvislosti. Se svou současnou manželkou je Váš partner 10 let a vzali se před půl rokem? S Vámi se zná zhruba rok? Děti s manželkou nějaké má, nemá?
Před vztahem se svou současnou manželkou byl otevřený? Své pocity nesděluje jen Vám, nebo nikomu jinému? Co si myslíte, že ho k tomu vede, že Vám o svém trápení nevypráví?
Obávám se, že na spoustu otázek zná odpovědi jen on, a pokud je podle Vás uzavřený a nechce své pocity sdělovat, budete to muset respektovat. Pokud jste mu sdělila, že jste tu pro něj, má jistě možnost to využít. Ale také může tuto možnost odmítnout, což trápí očividně především Vás. Trápíte se vlastně za něj, aniž víte, co jej trápí.
Zkuste věřit tomu, že s problémy, které řeší, se dokáže vypořádat a zařídí si život, tak, jak chce. Pokud na něj budete naléhat, aby se Vám více svěřoval, je možné, že zareaguje zcela opačně.
Tedy: respekt a naděje, že vše zvládne. Buďte mu k dispozici, ale rozhodování a jednání nechte na něm.
Hodně štěstí

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy