46724  17. 4. 2013 20:33:09 - Oggy

Problémy s predkožkou po prekonaní šarlachu

Dobrý deň,
mám 15 rokov a začal som masturbovať od deviatich... Masturbujem 2x-3x do týždňa no pred cca 2 týždňami som mal infekčnú chorobu - šarlach. A tak som masturbáciu prerušil. Po prekonaní tejto choroby je tipické, že sa človeku začina "šupať koža" (niečo podobné ako keď sa spálite). A tak sa mi koža začala šupať na nohách, rukách no ale aj na penise a žaludi. Na žaludi sa to prejavilo ako nejaký povlak no na predkožke ako normálne lúpanie koži. Potom ako sa mi koža zošúpala predkožka bola ako keby nová, no bol tu problém. Predkožka sa mi doslovne ako keby zmenšila a neviem ju pri erekcii pretiahnúť cez žaluď. V normálnom stave to ide ale mám pri tom bolesti a koža mi ako keby praskala (vzniknú malé jazvičky ktoré idú skoro do krvi)no po cca 3 dňoch sa to zase zahojí. Neviem ako to mám riešiť... Mám ísť ku doktorovi? Viem sa z toho vyliečiiť sám (maste a pod.)? Bude potrebná obriezka? Prosím poraďte... Pridávam aj foto... Vopred ďakujem za odpoveď...

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Problémy s predkožkou po prekonaní šarlachu

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Obávám se, že v tomto stavu je obřízka nejlepší, ne-li jedinou možností.

Komentáře uživatelů ...

Bader
18. 4. 2013 5:52:39
Sám asi nie. Je nutné navštíviť kožného lekára, alebo urológa. Sú na to mastičky. Ak to necháte tak bude sa to zhoršovať.
Nahodnyhost
22. 4. 2013 12:09:01
O problému bych informoval ošetřujícího lékaře, tj. na infekci a nebo pediatra. Některá antibiotika můžou mít taky vyvolat alergickou reakci, která se projeví právě na genitálu. Pokud jde nyní provádět hygiena, tak bych před radikálním řešením přece jen ještě nějakou dobu počkal. Ale k doktorovi bych s tím šel určitě, infekční či pediatr, který to léčil, případně kožní, kde mají zkušenosti i s alergickými reakcemi na antibiotika.
viki1997
22. 4. 2013 20:47:02
dobrý deň. mam niečo na žaludi aj predkoške take ako virašky take male a všede su aj s nuka predkožky a to so dňa na deň a newm od čoho mam 15roky a od priatelky to iste že nemam. Boli to asi tak jak keby vas štipol mravec
Oggy
23. 4. 2013 18:31:40
Ďakujem za odpoveď. Zlepšilo sa to a predkožka už ide stiahnúť. Síce nie úplne ale je to lepšie. Je to ako keby pásik predkožky, ktorý je zúžený. Nemôže to byť tá fimóza???
Nahodnyhost
23. 4. 2013 20:16:00
Vypadá to dobře. Fimóza spočívá v tom, že konec předkožky je zúžený. Při přetáhnutí jde o určitý pás, část předkožky, které se zúžení týká. Předkožka je normálně malinko užší na konci, to proto, aby držela na žaludu. To místo je ovšem pružné. Fimóza je to tehdy, když to zúžení dělá potíže, např. nejde přetahovat, nebo přetáhnout jde a špatně zpátky, nebo při erekci ta užší část vzadu zaškrcuje ap. Když dojde k zánětu předkožky, tak někdy dojde i k jejímu dočasnému nebo trvalému zúžení. Třeba tím, že to normálně pružné místo najednou tu pružnost ztratí a nebo se zajizví. Opatrně přetahujte, nemělo by přitom docházet k poraněním. Možná obřízka nutná nebude, ale to bude možné posoudit až po určitém čase. Dle mého názoru se to může ještě zlepšit. Na urologii by možná zkusili, pokud by bylo zúžení malé, tak nejdřív mazání kortikoidní mastí, obřízku by volili až když by nezabrala a nebo to bylo zúžené více. Pokud to jde přetahovat, tak bych s tím šel na urologii nejdřív za měsíc, do té doby bych viděl šanci, že se to může ještě zlepšit. Masturbaci zatím nedělejte, protože rychlé přetahování předkožku namáhá, může způsobit drobná poranění, pokud je tam užší místo, ani případné otoky jako následek masturbace nejsou v tuto chvíli žádoucí. Nakonec po té obřízce to chce taky aspoň měsíc nemasturbovat.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot