46815  22. 4. 2013 11:01:55 - Dreambroker

Urologické problémy - Streptococcus alfa-haemol

Dobrý den,
Mám delší dobu urologické problémy. Začalo to pálením urety a močového měchýře vyprovokované ejakulací. Po návštěvě urologa a nepřímým testem na chlamydie byla zjištěna mírně zvýšená hladina protilátek – přeléčeno pomocí Sumamed 3x3. Po léčbě byl test opakován a vše bylo O.K. Problémy ale přetrvávájí. Dále na požádání byl proveden kultivační test z ejakulátu a zjištěny byly bakterie Enterococcus faecalis a veillonella alcalascens – přeléčeno pomocí Curam. Po následujícím kultivačním testu již výše zmíněné bakterie nebyly zjištěny, ale objevil se Streptococcus sp. Přidaly se problémy s levým varletem, bolest v levém třísle a bolest na hrázy. Nechal jsem si udělat nezávislé testy u specializované laboratoře v Brně. Výsledek PCR detekce: Chlamydie, Mykoplaymata, Ureaplazmata, Neisserias – negativní.
Kultivace: Streptococcus alfa-haemol a Bacteroides sp. – pozitivní
Kvasinky neprokázany
Mikroskopicky ze sedimentu moči: četné koky
Doporučené léky: Dalicin 300mg 3x po osmi hodinách.10 dní
Alternativa při přetrvávajících problémech: Avelox (chinolony čtvrté generace) 14 dní
Po návštěvě mého urologa na základě výsledku testu ze specializované laboratoře předepsán Gyrablock 400mg 2x denně na jeden měsíc s tím, že si myslí, že mi to stejně nepomůže. Po tel. konzultaci se specialistou z laboratoře mi bylo řečeno, že Gyrablock je spíše na ženské problémy se špatným průnikem do tkání (prostaty). Chci se zeptat, proč mi lékař předepsal jiné léky, než ty které mi byly doporučeny. Prosím o vysvětlení rozdílu. Děkuji za odpověď. B.Matušinský

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Netuším, proč Vám urolog předepsal tato antibiotika, ale opravdu do prostaty nepronikají a jsou užívány spíše na lehčí infekce. Měl by jste užívat antibiotika s dobrým průnikem do tkání, a to dlouhodobě.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot