46846  23. 4. 2013 18:52:37 - JJmm

Psychicka trauma

Dobry den,
som zo Slovenska. Mam 17 rokov. Byvam s rodicmi ale mam aj starsich surodencov ktory ale s nami neziju. Moj otec je alkoholik, je sebecky, nerozvazny viete ako to u alkoholikov byva. Moja mama je chora od roku 2006, kedysi pila tiez. dostala cievnu mozgovu prihodu a odvtedy sa to viezlo. Potom mala dalsie dve, obcas jej byvalo velmi zle. Vravela ze sa niekedy zobudila niekde a nepamatala si preco tam je. Tento rok v lednu mala tazky zdravotny problem. Nevedeli sme o co sa jedna, ale teraz pred tyzdnom mala zachvat dalsi. nevedeli sme o co sa jedna, nedychala a pod. povedali nam ze ma epilepsiu. Mam teraz velmi vazne obavy a neviem ako to dalej bude pokracovat. Nevzali ju ani do nemocnice, len jej dali nejake lieky ktore ani neviem ci pri epilepsii pomahaju. Stale chodim okolo nej, ked sa poti, bojim sa ze dostane zachvat. Stale sa jej pytam co sa deje. a ja to uz psychicky dalej nezvladam. Kedysi som chodila k psychiatrovi pretoze moj priatel mal tiez epilepsiu, dostala som sa z toho a teraz znova. Poradte mi ako dalej

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Jste ve velmi těžké situaci, na takový mladý věk, a bylo by dobré, kdybyste v ní nezůstávala sama. Promyslete, na které další dospělé byste se mohla obrátit o pomoc, babičky, dědečci, strýci, tety, další dospělí, kterým důvěřujete. Potřebujete pomoc a podporu zaprvé psychickou. Vždy můžete také navštívit svého psychiatra či nějakého psychologa či psychoterapeuta.
Dále úplně nerozumím, s jakou diagnózou a jak je Vaše maminka v současné době léčena. Po lékařském ošetření pravděpodobně byla informována ošetřující lékařka Vaší maminky a dále vede návaznou léčbu antiepileptiky. Jestli tomu tak není, asi je pro to nějaký důvod. Současně je také Vaše rodina ve velmi náročné situaci sociální a finanční.
Poradila bych Vám obrátit se na kteréhokoli spojence z Vaší rodiny a spolu s ním zkonzultovat stav Vaší maminky s její lékařkou. Ve druhém kroku zatelefonujte nebo zajděte do některého centra pro rodinu (rodinná poradna) a s nimi proberte, jak dál postupovat, aby společný život u Vás doma byl co nejsnažší. A jak už jsem řekla, nezůstávejte na takové starosti sama, vyhledejte v rodině nebo mimo ni spojence. Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

Radce
27. 4. 2013 23:24:11
Nevím jestli jste straší než já, tak Vám budu raději vykat.Pokud si s vaší psychykou nevíte rady tak zajděte k psychologovi nebo k jiné osobě která má na to školení. Psycholog si s Vámi promluví a zkusí Vám pomoct.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy