46853  23. 4. 2013 21:38:25 - Filip002

Miluji svého bratrance - co mám dělat ?

Dobrý den,
Ve věku 12 let jsem zjistil, že mě přitahují kluci a ne holky. Bylo to pro mě složité, ale nakonec jsem se s tím smířil. Horší je, že moje první platonická láska a také i dnes moje platonická láska je můj bratranec. Dnes je mi 19 let a stále mám stejné pocity k němu. Zdají se mi o něm erotické sny, kdykoliv ho vidím, tak ho vnímám spíše sexuálně, ale v poslední době k němu i něco cítím více. Nevím, co mám dělat. Bratrancovi je 26 let, vídám ho v podstatě každý den. Na jednu stranu se chci zbavit těch pocitů, ale na druhou stanu chci být s ním.
Za jakoukoli radu předem děkuji.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
myslíte, že bratranec ví, že se mu líbíte? Co uděláte, je na Vás, ale mnoho možností nevidím. První je ta, že necháte věci tak, jak jsou a budete po něm stále toužit (tak jako 7 let doposud). Nebo mu své city odhalíte. Napadají mne 3 jeho možné reakce - bude je opětovat, nebo naopak s Vámi omezí kontakt, nebo Vám oznámí, že své city nemůže opětovat, ale že se budete vídat dál, jako přátelé.
Je jen na Vás, co uděláte. Ale i v případě, že Vás odmítne, se snažte nezapomínat na pozitivní stránku věci - bude to příležitost posunout se dál. Budete po nějakém čase moci sblížit s někým, kdo Vaše city bude chtít opětovat.
Zvažte také, zda se neporadit s psychologem, který by Vám v dalším čase mohl být oporou.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Radce
28. 4. 2013 0:02:49
Celé tělo se mění do 25. roku života. Taktéž se u lidí mění orientace. Zkus se přemoct a nějak nenápadně mu to říct. Nebo alespoň naznačit. Je to i trochu rizikové v psychyckém slova smyslu. Je možnost že to bez problému příjme, anebo ta 2. možnost je že se s tebou nebude chtít bavit. (Můj komentář byl jenom můj názor, vše je na tobě jak by ses rozhodnul)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy