46870  24. 4. 2013 18:40:22 - Game

Problém s uvažováním

Dobrý den,
je mi 18 let už nějakou dobu mám pocit snížené mozkové kapacity někdy to je lepší někdy horší špatně si na něco vzpomínám nebo představuji věci atd možná je to psychické ale rozhodně ne na 100% hlavní poslední dva dny jsi to dost uvědomuji měl jsem málo spánku, ale dnes jsem se vyspal a mám to pořád nevíte co by to mohlo být a co s tím ? díky * co vím tak to mám asi 3 měsíce ale někdy je to lepší nebo nevím :)

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
mozková kapacita se do jisté míry dá měřit testy na paměť a IQ, ale těžko zjistíte, že se snížila, pokud jste již nějaké testy nepodstoupil, bude chybět srovnání. Nicméně málokdy výrazněji kolísá, obzvláště ve Vašem věku. Co kolísá výrazně je výkonnost ovlivněná únavou, či chemickými látkami. Nedostatek spánku a také narušení jeho přirozené struktury (např. vlivem alkoholu) výrazně ovlivňuje pozornost i celkovou výkonnost, psychickou i fyzickou. Krátkodobou paměť a další procesy ovlivňuje také THC, jehož užívání se výrazně nedoporučuje právě během dospívání.
Takže doporučuji zkusit nějaké období dodržovat pravidelný spánkový režim (cca 8h denně, ne o moc více, to může také škodit, ideálně choďte spát zhruba ve stejnou dobu), relaxovat, nejlépe pohybově, příliš se nepřetěžovat, a pokud se Váš stav nezlepší řekněme za 2 týdny, navštivte svého lékaře, který po prohlídce rozhodne, k jakému odborníkovi Vás doporučí.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Radce
27. 4. 2013 23:17:35
Ahoj, na paměť je dobré jíst ovoce které je bohaté na vitamíny. Nezkoušej žádné léky které nejsou ověřené/doporučené od Tvého doktora.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy