46874  24. 4. 2013 21:23:22 - t123

Fimóza - jiné řešení než obřízka?

Dobrý den,
bude mi 20 a mám relativní fimozu - předkožka při úplném ztopoření nejde přetáhnout nebo škrtí. Na obrázku je penis částečně ztopořený a je vidět zúžení. Sexuálním životem ještě nežiji. Je toto veliké omezení v sexuálním životě? Chci se zeptat, jestli je nějaká jiná varianta než obřízka. Celkovou obřízku moc nechci a na částečnou obřízku nejsou dobré ohlasy. Četl jsem něco o kortikoidních mastech nebo něčem podobném, ale nevím jestli to pomůže i v dospělosti. Popřípadě jestli je nějaká jiná možnost. Děkuji.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Fimóza - jiné řešení než obřízka?

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Taková fimóza by se měla urychleněn řešit. Zaprvé doporučuji do ukončení léčby předkožku při ztopoření nepřetahovat - už by jste ji nemusel vrátit. První možností jsou masti kortikoidy, které uvolní kůži. Dále je možné naříznutí zúžené kůže, čímž dojde k uvolnění. Obřízka se dá provést s odstraněním pouze zúžené části nebo potom celé předkožky. Vše záleží na domluvě s ošetřujícím lékařem.

Komentáře uživatelů ...

Nahodnyhost
26. 4. 2013 16:02:25
Dle obrázku mi připadá, že to zúžení je dosti velké. V sexuálním životě by to byl značný problém. Při styku patrně dosti bolestivé a hlavně potom by hrozila parafimóza. Zcela jistým řešením je kompletní obřízka. Při té částečné se někdy stane, že tu jsou i dále potíže a musí se provést obřízka celková. Na druhou stranu, zůstává tu určité krytí žaludu předkožkou, což je vnímáno jako výhoda. Existují i plastické operace, naříznutí a sešití v opačném směru. Zde je výsledek ještě méně jistý, zvl. u takto značného zúžení. Navíc dosti pracovišť se jim spíše vyhýbá, pro nejistý výsledek. Doporučil bych nechat si provést celkovou obřízku, něco ve stylu židovské obřízky. Tj. žalud je zcela odkrytý, uzdička je ponechaná. Pokud není erekce, tak za žaludem je malé množství předkožky, někdy dochází i ke krytí okraje žaludu. Ale i zde, způsob obřízky záleží na zvyklosti pracoviště. Pokud by mí někde nabízeli jen tu radikálnější obřízku, tak bych se snažil najít pracoviště, kde by mi více vyšli vstříc. Každopádně zajdetě na urologii a prodiskutujte možnosti řešení přímo s lékařem. Když operaci či její způsob vám nebude vyhovovat, nikdo vás k ní nebude nutit.
peternemcek
2. 3. 2014 22:08:15
Rad by som sa podelil o moju skusenost s liecbou fimozy. Fimozou som trpel do mojich 18 rokov, moj stav bol taky ze som predkozku nepretiahol cez penis ani v pokojovom stave. Otvor predkozky bol priblizne 0,4 mm. Na podnet zo stránky zdravie.sk ale aj mnohych inych, ktore som cital na internete som sa rozhodol skusit liecbu kortikoidnou mastou(bezne pouzivana v inych krajinach na liecbu fimozy). Uz po piatich dnoch som bol naozaj prekvapeny, pretiahol som predkožku uplne za zalud v pokojovom stave. Celkova liecba kortikoidom u mna netrvala viac ako 14 dni az do pretiahnuta v erekcii. U kazdeho to ale moze byt individualne. Ja osobne som pouzival mast Beloderm. Mast som zakupil v lekarni aj bez predpisu, staci len slusnu vyhovorku a v mensich lekarnach vam ju predaju. Pripadne si vypytajte recept od vasej doktorky, s tym by nemal byt problem. Viem teda odporucit tuto mast, jedna sa ale vseobecne o masti s ucinnou latkou Betametazon.Podla mojich informacii sa tato latka ziskava z kory stromu pestovaneho na Novom Zelande. No a co sa tyka pochybnosti o tom pouzivat betametazon na liecbu fimozy. V inych krajinach napr. USA alebo severskych krajinach je tato liecba uplne bezna a velmi velmi vysoko uspesna.To len dezinformovani lekari a farmaceuti nas zenu do uplne zbytocnej obriezky. Tuto mast vam predpisu lekari na bezne ekzemy, nejedna sa teda o nic vynimocne. Navyse pouzivanie na predkozku je naozaj na velmi malu plochu oproti rozsiahlym plochach pri koznych zapaloch. K liecbe samotnej, najlepsie je mazat predkozku( v zuzenej casti, stiahnete predkozku tak ako vam to dovoli a natriete kruh koze predkozkyokolo zaluda, v tenkej vrstve 2x krat za den, napriklad rano a vecer. Latka sposobuje ztensenie koze a tak vacsiu poddajnost predkozky.Avsak rovnako dolezite ako liecba je aj cvicenie, to znamena po naneseni maste pracujte s predkozkou,pomaly ju stahujte tak aby to tahalo a zaroven nebolo bolestive. Vzdy chvilku potiahnite predkozku na 15 sekund a potom ju vratte a to stale opakujte. Ja osobne som cvicieval po aplikovani maste aj hodinu, niekedy aj dve. Preto bol zrejme ucinok u mna aj taky vysoky. Musite sa ale pripravit na velmi vysoku citlivost zaluda, ktory bol cely vas zivot zahaleny, s tym budete musiet trenovat takisto. Najprv je najlepsia sprcha a tak si pomaly zvykat na dotyky, dalej masturbacia az pokial si koza nezvykne, moze to trvat pomerne dlho. Mozete mi napisat ak sa chcete nieco spytat email : peter.nemcekjr@gmail.com

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot