46883  25. 4. 2013 14:59:18 - Petr35

Problém s manželkou

Dobrý den,
jsme s ženou spolu 10 let a stoho 7 let svoji mame spolu 7 letou ceru a deseti leteho syna ktery je s manželčina prvního manželstvi poslední dobou to mezi ni a mnouzeruji začalo skřipat v letě jsi dokonce našla chlapa za kterým jezdila dokonce i s dětmi dozvěděl jsem se to a ona přestala bylo to zhruba do vanoc fajn pak zase začala blaznit dozvěděl jsem se že to bylo kvuli dalšímu chlapu ktery ji odmitnul a tetka poslední měsic je to obdobne řika že chlapa nema ale moc tomu nevěřím je dost ulhana nejhorší je na tom to že zanedbava děti v učení a misto toho aby doma něco udělala uklidila naučila se sdětmi tak běha po kamaradkach je na nich uplně zavisla a když ji něco řeknu vzjede po mě že ji pořad něco vyčitam že ji nenechavam volnost že chce žít semnou se jen dusi atd. ja dělam vše aby byla vpoho dě a ona pořad hnusně vlidneho slova nesliším obejmuti žadne pusa taky ne a sexu už ani nemluvim řika že ji nevzrušuji když ji pry tak buzeruji. že jsi chce najit chlapa jak se rozvedem pak zas že ne že zustane sama . ja už skoušim co se da a nevím si rady jak sji pomoct aby vše bylo zase jako dřiv . jezdím kamionem chapu že jsem celý týden mimo ale ty penize potřebujem dokonce jsem i navrhnul že budu jezdit je u domu tak at sem kazdý den doma a ona že prý to bude ještě horší ma na mě uplnou averzi apřitom nic špatneho nedelam nekouřim nepiju jsem jak mužu tak s nima doma ona je doma nepracuje když jsi najde praci tak tam vydrží tak měsic a pak konec už ji ani nevyčítam že nepracuje živímje rad ikdyž je to někdy těžke protože neudrží korunu a přesto všechno ji moc miluji a nedokažu ji opustit ikdyž ona o to stoji protože vím kdybych to udělal tak skončí s dětma pod mostem tak vás prosím o radu jak na ni když odemně vše odmita a neda jsi řict ? Děkuji s pozdravem Petr

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milý Petře,
nemáte to lehké. Chápu, že už toho máte dost. Že se snažíte držet rodinu pohromadě, ale všechno za manželku řešit nemůžete. Dokud budete bezmezně vstřícný, netuším, zda se něco změní. Pokud se Vám na vztahu něco nelíbí, budete se muset se ženou dohodnout na něčem, co společně změníte. Oceňuji jako dobrý nápad Vaše rozhodnutí být doma častěji. Pokud je Vaše žena sama přes týden se dvěma dětmi, chápu, že jí něco chybí.
Zkuste se s ní dohodnout, že pokud chce společné problémy opravdu řešit, bylo by vhodné k tomu mít na pomoc manželského psychologa. Pokud o to stát nebude, máte dvě možnosti. Nedělat nic a počítat s tím, že situace se nebude měnit k lepšímu, možná spíše naopak. Nebo jí dát možnost změnit své chování podle Vašich podmínek s nějakými konkrétními důsledky, pokud to neudělá.
Budu Vám držet palce.

Komentáře uživatelů ...

Maroel
28. 4. 2013 15:19:44
Poradna by asi byl dobrý nápad. Obdivují vaší vytrvalou lásku. Je to pro vas těžké, ale bohužel s tim vy sam nic neuděláte. Zajděte s manželkou do poradny. Nebo ji zkuste ukázat jak by dopadla, kdyby o vas přišla. Nechte ji ať cití, že o tolik nepřijdete tím, že ji opustite a možná tehdy začne mít strách. Hodně štěstí.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy