46907  27. 4. 2013 0:24:50 - kamil51

Sebevražedné myšlenky...

Dobrý den,
už pár dní mám skoro pořád sebevražedné myšlenky, pocit že jsem k ničemu atp.. přišel jsem o nejlepšího kamaráda a nemůžu se z toho vzpamatovat, ztratil jsem tím vše... Jako další pomalu zjištuji že jsem bisexuál, což je to že mě tak strašně bolí že jsem o něj přišel... Byl sice o pár let mladsi, ale nedokazu na nej zapomenout, slzím a citím se tak trapně, že bych to skončil.. Nemám ani chuť k jídlu, parkrát se za den napiji, ale toť je vše.. :( Vím, že takhle to dál jít nemůže ale fakt nevím co mám dělat, jestli skoncovat nebo pokračovat.. nejhorší je to, že nemám nato se někomu svěřit a problém řešit, stydím se za to...

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
doporučuji navštívit psychiatra, který by Vám doporučil nějakého psychologa. Za nic se nestyďte, takové věci se zkrátka dějí a je hlavní, je nějak řešit. Odloučení od přítele či blízkého člověka snáší špatně téměř každý člověk. Stejně tak nejistotu o vlastní sexualitě.
Jsou lidé čistě heterosexuální, čistě homosexuální a lidé v prostoru mezi těmito póly. Těžko říct, kde se nacházíte Vy, ale buďte si jistý, že jistotu o své pozici má málokdo.
Než se objednáte u nějakého odborníka, zkuste se věnovat nějaké smysluplné aktivitě, ideálně fyzické. Sportujte, pracujte na zahradě, uklízejte, dělejte cokoliv, za čím se lze ohlédnout.
A respektujte to, že Váš stav a myšlenky budou kolísat a zlepšovat se postupně. Některé kultury vymezují například u úmrtí blízké osoby čas na truchlení. Zkuste si nějaký vymezit pro sebe. Čas, kdy budete mít nárok se cítit špatně, kvůli Vaší ztrátě.
Budu Vám držet palce.

Komentáře uživatelů ...

Bader
28. 4. 2013 7:25:36
Nemáte sa za čo hanbiť. Prežívate prepáčte za výraz" klasický rozchod" s človekom ktorého máte rád. Ťažko sa s tým zmierujete. Prežíva to každý , ktorí je v podobnej situácií ako vy a je jedno či sa rozchádza s dievčaťom, alebo s chlapcom. Vždy je to bolestivé pre toho "kto zostáva". Liekom je čas...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy