46924  28. 4. 2013 9:37:09 - ecstasy

OCD nebo nevím

Dobrý den,
Celý život mi vzrušovaly pouze ženy, fantazie, sny jsem měl o ženách a byl jsem zamilován do žen. Ovšem po rozchodu s přítelkyní jsem byl nějaký čas sám. Poté jsem se začal zase bavit a chodit mezi lidi. Tam jsem potkal různé lidi. Ale k věci. Asi kolem léta se u mě objevila myšlenka, že bych mohl být homosexuál. Po nějakém čase to přestalo a já měl vztah s jednou dívkou. Jenomže po čase jsem zjistil, že už to neni taové jako dříve a to co jsem cítil k bývalé přítelkyni. Začal jsem o sobě přemýšlet. Přišel stracha a úzkost, co to semnou vlastně je? Začal jsem o tom tak přemýšlet až jsem začal vyhledávat informace o homosexualitě a dělal jsem si testy sexualni orientace na internetu. Pak přišli homosexualní myšlenky. Můžu říct, že teď je to ještě horší. Nevzrušuje mě to co mě kdysi vzrušovalo například když vidím fotku nahé ženy nebo porno. Ženy co se mi dříve líbili se mi najednou přestali líbit a přijdou mi normální. Teď mi přijde nebo mám pocit, že se mi líbí snad i muži. Mam nutkání je pozorovat a přitom mě nikdy nevzrušovaly ani nepřitahovaly. Opravdu už nevím co semnou je. Četl jsem taky něco o OCD. Je možné, že jsem si to tolik vsugeroval, že jsem si vytvořil nějaký psychický blok? Už nevím co mám dělat

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
obsedantně kompulsivní porucha (OCD) by se dle mého názoru projevila i v jiných oblastech, ale v podstatě to možné je. Každopádně diagnóza žádný problém neřeší, takže pro mne není příliš důležitá. Zkrátka bych Váš stav interpretoval tak, že se natolik obáváte nějaké situace, že na ni neustále myslíte a přemýšlíte o ní. Stres pak může být natolik silný, že se ani nevzrušíte při pohledu na ženu, protože ve Vás ten pohled vyvolá nejistotu.
Máte fantazie o sexu s muži? Zažil jste ho někdy? Vzrušují Vás fyzicky?

Ať už Vás muži eroticky přitahují, nebo se hlavně děsíte možné sexuální nevyhraněnosti (homosexuála by ženy nevzrušovaly patrně ani dříve), bude vhodné vše probrat s psychologem. Kruh obav a nejistoty bude dobré přerušit s někým, kdo Vám poskytne prostor pro uspořádání myšlenek a pohled zvenčí.
Napadá mne, zda to, že Vám nějaký muž přijde zajímavý, musí nutně vyvolávat obavy. Ženy občas také pochválí kamarádku, že je "pěkná baba." Když dokážete posoudit přitažlivost vlastního pohlaví, může to být příjemné zpestření, nemusíte nutně uvažovat o tom, že muže pozvete do postele.
Přeji hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Bader
28. 4. 2013 10:10:58
Ak sa týchto myšlienok nedokážete sám zbaviť vyhľadajte psychológa. Myslím, že ste sám seba zaviedol do slepej uličky. Môže to byť následok toho rozchodu a stratil ste dôveru sám v seba a vo vystupovaní voči ženám. Vaša orientácia sa zmeniť nemohla. Vyliečiť by vás dokázal nový vzťah.
Maroel
28. 4. 2013 14:43:47
Rozhodně si nemyslim, že jste homosexual. Věřte mi, že by se nějaké přiznaky objevily už dříve. Jsem si na 100% jista, že jste si to vsugeroval. Sama jsem si něčím podobným prošla a je to jen strách, který byl způsben rozchodem. Nemá smysl se s tim trápit. Zkuste psychologa, hodně mi pomohl a myslim že se to vyřeši.
ecstasy
4. 5. 2013 11:35:48
Jeste bych dodal, že s bývalou přítelkyní nejsem už rok. Tyhle moje stavy trvají už také dlouho a jsou ještě horší než předtím. Někdy si říkám, co kdyby nahodou...a nechávám si to připustit....teď se nevyznám ani sám v sobě... v hlavě mam takové myšlenky každý den

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy