46983  1. 5. 2013 8:14:08 - stana

Plač a vystupovanie na verejnosti

Dobry den.
Muj problem je plac.mam problem mluvit na verejnosti kde je vic lidi.lidi,ktere neznam.zacnu mluvit a zacne se mi klepat hlas a pak prijde plac.ted jsem byla u noveho lekare.ochotny sympaticky.zacnu mu vypravet s cim jsem prisla a zas to zacne.roztreseny hlas a pak plac.kdyz jsem delala zkousky ,sedime v krouzku se spoluzaky a ucitelem a ja zacnu povidat a po chvilce nasleduje plac.jsem z toho nestastna protoze nejsem schopna s tim neco udelat.dekuji.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
doporučuji navštívit klinického psychologa, se kterým začnete tento problém řešit. Předpokládám, že se zaměříte na dvě oblasti. Jednou bude pátrání po tom, čím problém začal, od kdy tyto problémy prožíváte? Pak také nejspíš budete zkoušet odbourávat obavy z pláče v konkrétních situacích, hypotetických. Budete hledat vše, co Vás uklidňuje a pomáhá. Váš problém totiž může pramenit ze dvou příčin. Prvním může být nějaké trauma, situace, kdy se Vám například něco nepovedlo. Druhým je samotný strach ze selhání. Očekáváním pláče se stresujete natolik, že se objeví.
Jde o problém, které jde dobře řešit, vyhledejte klinického psychologa, kterým Vám vyhovuje a uvidíte, že se brzy budete cítit lépe.
Hodně štěstí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy