47041  3. 5. 2013 16:41:12 - L.lucinka2

Deprese

Dobrý den, je mi 20 let a asi 4 roky se neustále trápím nemám z ničeho radost, a poslední dny ty jsou k nevydržení, nenávidím se, v životě mi nikdy nic nevyšlo a vše si beru moc na tělo. Práci nemám, maturitu jsem ze stresu nezvládla rodiče kvůli tomu mě odsuzují a já to psychicky nezvládám, neumím se smířit s tím že nemám práci, maturitu prostě nic nemám z čeho bych se měla radovat. Nemám chuť do života, brečím po nocích a v duchu se proklínám a nechápu proč jsem se vůbec narodila, když mám věčně smůlu, už i známi mi říkají že jsem opravdu smolař, nic ale vůbec nic mi nevychází, nemám žádné cíle ani sny a fantazie ta už se úplně vytratila a když mě deprese popadne, tak mám sto chuti skoncovat se životem. Pak mě to přejde tak si říkám že co to nesmím udělat, a pak zase mě to napadne. Nevím co mám dělat, ale neumím se smířit s tím, že mám věčně v životě smůlu a je to čím dál tím horší, a to mě ničí. Každý se jen pyšní co má a co neudělal a já si pak připadám jak nicka. Moc bych si přála abych byla šťastná a radostná ale to nejde, když se mi nedaří. už opravdu nevím co dělat potřebují nějak pomoci protože se bojím, že jednoho dne se neudržím popadne mě depka a já si ještě sáhnu po svém životě.

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň Lucinka.
V živote sú niekedy obdobia, ktoré sú náročné na udalosti, na psychiku a zvládanie. K tým určite patrí i ukončenie strednej školy a prechod do "dospelého" života. Znie to ako fráza, je to ale tak. Presne tam sa Vy nachádzate, ešte v spojení s tým, že dnes nie je úplne jednoduché nájsť si vyhovujúcu prácu a tak človek zostáva visieť v akomsi vzduchoprázdne. V súvislosti s Vašimi myšlienkami a aj dĺžkou Vášho stavu (spomínate 4 roky), Vám určite odporúčam čo najskôr zájsť za odborníkom psychológom, určite Vám pomôže prekonať túto krízu, samozrejme aj lepšie diagnostikuje, čo je za ňou, pretože to sa takto na diaľku nedá. Vidieť na Vás, že chcete vec riešiť, preto sa nezastavte a naozaj vyhľadajte pomoc, pamätajte, že 100%-tná smola neexistuje, sami si riadime svoje životy. A svoje pocity si nenechávajte pre seba, rozprávajte s blízkymi. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

humanwaste
15. 5. 2013 1:40:12
Mě je 22 let... Nedokázal jsem nic, přišel jsem o přítelkyni, kterou neustále otravuji, ta už žije jiným životem. Neuklízím, začal jsem kouřit a pít. Mám fyzické potíže s varlaty, bulky po těle, zákal ve sklivci, psychiku rozemletou vlastním přičiněním, nevím co dál, umřel bych leda kvůli pozornosti, což bych si neodpustil, takže já jsem opravdový human waste, přítěží sám pro sebe a naneštěstí i bližím. Zabít se nemohu, snažit se taky ne, protože mě první větší problém, rozhodí a uteču se schovat. Jo... asi mám nárok, se už nějak seberealizovat.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy