47085  6. 5. 2013 12:07:36 - marttina333

Duphaston a žlté teliesko?

Dobrý deň,
chcela by som vás požiadať o radu, 02.apríla som dostala menzes. Od 17DC do 26DC som užívala Duphaston 2x1 tabletku denne. Už som viackrát užívala duphaston a vždy som dostala menzes na 3den od dobratia. Dnes (35DC) je to 9. deň od dobratia a zatiaľ som menzes nedostala. Robila som si aj tehotensky test 34DC a bol negatívny. Sa mi zdá že sa mi aj prsia trošku zväčšili :) Bola som preto dnes aj u doktora a urobil mi ultrazvuk kde jeden vaječník bol trošku zväčšený cca 5x3cm a bolo tam vidieť žlté teliesko asi cez polovicu vaječníka. Doktor povedal že to znamená že mi ovulácia už nastala a mám počkať 2 týždne či nedostanem menzes. Bolo to spôsobené tým že som okrem vlastného progesteronu užívala aj umelý progesteron (duphaston)?
Chcem sa spýtať že kedy mi pravdepodobne nastala ovulácia, keď som mala dnes žlté teliesko také veľké? Je nejaká šanca že by som bola tehotná? Ďakujem za odpoveď

LachetaJ   LachetaJ [Gynekolog]
Dobrý den. Duphaston nemá vliv na ovulaci, ovlivňuje děložní sliznici v 2. polovině cyklu (po ovulaci). Kdy nastala ovulace se nedá přesně říct, žluté tělísko přetrvává až do menses, kdy zanikne. V případě otěhotnění přetrvává dál. Šance na otěhotnění tu je, pokud nedostanete menses, opakujte těhot. test za týden.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk