47183  11. 5. 2013 8:52:46 - kolacek

Váš názor ostať doma alebo pracovať?

Dobrý den,
včera jsem byla u svého gyn. Jsem asi v 5-6 tt. ani nevím, vlastně mi to neřekl. Mám fyzicky celkem náročnou práci, pracuji v jednom obchodním řetězci-vybalování zboží atd. V létě mi bude 35. Je to mé první těhotenství. Když jsem se zeptala lékaře, zda-li nevadí takováto práce, řekl mi, že do 20 kilo by nemělo a ať si dohodnu, že mi mají dávat lehčí práci. Což moc u této nejde. Zajímal by mě Váš názor - jestli by jste mě nechal/a vzhledem k mému věku a praci doma na riz. Nebo sdílíte stejný názor jako můj dr. Předem děkuji za odpověď

LachetaJ   LachetaJ [Gynekolog]
Dobrý den. Ve vašem případě doporučuji přeřazení na fyzicky lehčí práci nebo pracovní neschopnost z důvodu rizikového těhotenství.

Komentáře uživatelů ...

Katharina
22. 5. 2013 14:45:10
Dobry den, som autorizovany bezpecnostny technik a podla NV SR c. 272/2004 ktorym sa ustanovuje zoznam prac a pracovisk, ktore su zakazane tehotnym zenam atd. Zoznam zakazanych prac je nasledovny - praca s nefyziologickej polohe alebo nevhodnymi pohybmi najma prace spojene s tlakom na brucho, prace ktore sa vykonavaju trvale v zhrbenej polohe, prace, ktore sa vykonavaju postojacky, na mieste, prace spojene s rucnym dvihanim, prenasanim, ukladanim bremien, pri ktorych su prekracene smerne hmotnostne hodnoty. Zena, ktora nie je tehotna moze max dvihat 15 kg (nie 20 kg a este aj tehotna). Tehotna zena moze maximalne dvihat 7 kg. V tomto veku absolutne neodporucam danu pracu. Ziadajte o zmenu pracovneho zaradenia pocas prace ak Vam nemozu vyhoviet jednoznacne postupujete vlastne riziko. Neodporucam tuto pracovnu poziciu.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk