47273  15. 5. 2013 1:12:41 - Blanka1R

Flirt / nevěra

Dobrý den.
S přítelem jsem přes 2 roky. Mně je 19 let a plánujeme společné bydlení daleko od místa kde bydlíme teď. Přítele miluji nadevše ale začíná mi chybět ta "svoboda". Občas mám skoro nutkání mu zahnout ale vím, že mé svědomí mi to nedovolí. Začínám být na přítele protivná a mrzí mě to. O rozchodu ani nepřemýšlím ale zajímalo by mě, jak tyhle choutky na jiné kluky zahnat a kde je ta mez mezi flirtem a nevěrou. Děkuji za odpověď.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milá Blanko,
jedna klasická česká komedie doporučuje studenou sprchu a tření froté ručníkem :) Ale teď vážně. Zkuste se zamyslet nad tím, co Vám ve vztahu schází, po čem tak toužíte, co Vám Váš partner nedokáže poskytnout? Bylo by možné to s partnerem probrat? Změnit to? Je možné, že Vaše postranní úmysly také pramení z obav ze společné budoucnosti, ze závazku, který plyne ze společného bydlení. Zkuste si sama vyjasnit, o co opravdu stojíte a buďte k sobě co nejupřímnější. Pokud v jedné větě spojíte dva výroky: "přítele miluji nadevše" a "začíná mi chybět svoboda", jsem trochu zmaten tím, zda to jde dohromady. Rozdíl mezi flirtem a nevěrou je pro každého jiný. Vy sama máte nějak definovanou svou hranici, Váš partner může mít jinou.
Zajímalo by mne také, za jakých podmínek byste vlastně o rozchodu začala uvažovat, když to teď odmítáte připustit. Zkuste si odpovědět na výše uvedené otázky a pak si podle odpovědí zařiďte svůj život.
Hodně štěstí

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy